Една изненада от Xiaomi

MIJIA SMART MULTI-MODE GATEWAY

Xiaomi ми изненадаха приятно с поредният ъпдейт от устройства за Умен Дом, представени на годишната среща този месец. Предварително обявената дата за MIJIA Smart Multi-mode gateway беше 12-ти Декември 2019, но от Xiaomi ми изненадаха приятно и обявеният днес нов хъб е вече наличен за онлайн поръчки. Можете да поръчате от АлиЕкспрес за $25.75 или от Banggood за $24.99, ако сте в първите 100 поръчали. 

За разлика от предшествениците си тази малка джаджа има обхват до 200 метра, благодарение на 2-те MU-MIMO антени и може лесно и бързо да свърже всички ваши смарт устройства вкъщи, без значение с какъв протокол работят те – ZigBee, WiFi и Bluetooth. 

​Другото, по което се различава от предишните хъбове е начина на свързване към електрическата мрежа. Предполагам, че ако сте имали някои от предните модели, знаете колко неприятна е задачата да му намерите място – закрива и съседният контакт, надстърча от стената и особено, ако сте купили китайската версия с Европейски адаптер, лесно може да се блъсне или събори. Тук това е изчистено. Устройството идва с USB кабел и е достатъчно елегантно да се впише в обстановката на всеки един дом. 

MIJIA Smart Multi-mode gateway е съвместим с Apple HomeKit

Предполагаме, че сте видяли логото на HomeKit на първата снимка и сте се досетили, а ние бързаме да потвърдим – ​MIJIA Smart Multi-mode gateway е съвместимо с Apple HomeKit и работи на съвместимите Apple устройства. 
Това означава, че потребителите на Apple трябва да се оглеждат за HomeKit кода, който да използват за свързване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *