Нова концепция за телефон от Xiaomi

Xiaomi си представят бъдещите телефони с извити екрани във всеки край. Това показва новата концепция за телефон, който се появи в мрежата.

Без рамка, без портове, без бутони.

Представител на Xiaomi е казал на The Verge, че този телефон действително съществува и че самите те са го използвали. Дисплеят е резултат от „безброй пробиви в технологията за огъване и ламиниране на стъкло“, според Xiaomi, и „представлява съвкупност от 46 новаторски патента“.

Когато говорим за екрани от край до край, този смартфон поставя летвата много високо с наистина безкраен дисплей. Идеята за телефон без портове за зареждане и слушалки е интересна и поставя въпроса дали Xiaomi ще преминат към премахването им от комплектите на устройствата. Ако помните, това е стратегията на Apple, а от няколко дни и на Samsung.

Няма информация какви ще са спецификациите и дали ще видим този модел в масово производство изобщо. Бъдещето на телефоните може да се промени значително. Стандартният смартфон и съпътстващите му аксесоари може би ще бъдат изместени от сгъваеми телефони и от такива с изцяло безжично зареждане.

Xiaomi телефон с извит екран във всички краища
Xiaomi телефон с извит екран във всички краища. Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *