Малък на размер, но с огромни възможности – Xiaomi Mi Remote

Xiaomi Mi Remote – Що е то и има ли почва у нас?

Този мъник е задължителен за всеки Smart Home ентусиаст. За ниската цена от няма и $30 получавате устройството и USB кабел, но нещата, които може да правите с него……

1-во нека да изясним няколко неща: 
          1. Това е дистанционно с инфраред и изпраща команди на други инфраред устройства в радиус от 10м. – Телевизори, климатици, озвучителни системи, някои по-нови прахосмукачки, а и LED осветление. Всичко, което се контролира с дистанционно.
         2. Вие не контролирате уредите ви директно, така че някои от функциите може и да липсват – пробвайте. 
          3. Златно правило – продължавайте да опитвате.
Когато свързвате вашият климатик, например, може той да не присъства в списъка с марки и модели, но това не трябва да ви отказва – просто пробвайте наред и другите марки. Повечето ползват едни и същи функции и сигнали и ще се припокрият с вашият.

След като уточнихме тези неща, нека да го настроим за 1-ви път. 

  • Включете Xiaomi Mi IR Remote в източник на захранване – аз използвах рутера ми, защото има USB и работи постоянно.
  • Ако не започне да премигва жълто го рестартирайте с игла/кламер в дупчицата до лампата, но нека да предположим, че всичко е наред и мига жълто – отваряте настройките на телефона си, намирате безжичните WiFi мрежи и се свързвате с устройството.
  • След като сте се свързали с него, отваряте приложението Mi Home App (ако го нямате си го свалете от Google Play или App Store) и натискате „+“ в горен десен ъгъл. Ще ви се покаже екран с всички възможни устройства за добавяне и поле за търсене, в което напишете „remote“.
  • Ако сте стигнали до тук, но не виждате устройството, най-вероятно трябва да си смените региона на ползване на вашият Умен Дом. От приложението на Xiaomi навигирате до Profile->Settings->Region и избирате Chinese Mainland.
  • След като това е изчистено като проблем или просто не сте го имали, нека продължим с настройването.
  • 1-ви екран, след като сте избрали Universal Remote за добавяне – отбелязвате, че устройството е ресетнато и продължавате.
  • 2-ри екран – Въвеждате данните за вашата безжична мрежа за интернет. Трябва да е единствено 2.4GHz.
  • Третият екран е където посочвате име, локация и споделяне на устройството. 
  • При положение, че сте стигнали дотук, всичко е готово и може да го ползвате. Остана единствено да си копирате/клонирате дистанционните на вашите уреди.

​Приятни забавления и ако имате нужда от визуална помощ, изгледайте видеото по-долу, а при други въпроси ни пишете на info@smartmaks.com
Поздрави. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *