Xiaomi навлиза убедително в гейминг индустрията – нови модели монитори[Снимки]

Xiaomi представиха нов гейминг монитор с повече хоризонтални пиксели за по-малко пари – Mi Curved Gaming Monitor

Xiaomi са най-известни със своите достъпни телефони и аксесоари, но списъкът с продуктови категории, в които желае да се включи нараства значително с времето. Едно от най-новите попълнения са геймърските монитори, с 27-инчов модел пуснат през юни и 34-инчов ултраширок преди около месец.

Mi Curved Gaming Monitor има изчистен и минималистичен дизайн с универсална стойка, която може да се накланя, завърта, повдига и спуска. Стойката разполага и с магнитни капаци, които лесно се свалят и поставят, за да се подпомогне управлението на кабела, а самият монитор е много лесен за сглобяване.

Панелът на монитора съвпада с това, което вероятно бихте очаквали от висок клас ултра широки преди няколко години, преди HDR да стане толкова популярно. Това е 34-инчов дисплей с размери 3440 x 1440, което е стандартната резолюция 21: 9 за този размер. Кривината на монитора е 1500R, така че не е толкова изразена като някои от по-екстремните по-нови модели на Samsung, но изглежда естествено за този размер

Панелът използва VA технология и изглежда добре. Настроен до IPS Asus PG279Q се вижда, че цветното възпроизвеждане е поне толкова силно, с покритие от 125% от sRGB гамата. Xiaomi е малко по-тъмен на 300 нита спрямо тези 350 на Asus, но всъщност не е проблем, освен когато сутрешното слънце се проплъзва през щорите, но на помощ идва липсата на отблясъци от матовото покритие.

Яркостта означава, че няма поддръжка на HDR, дори и спецификацията на дисплея с най-нисък клас DisplayHDR 400. Но честотата на опресняване е 144Hz и работи с FreeSync, който ви позволява да играете игри с висока, променлива честота на кадрите, без да има засичания. Въпреки че FreeSync е предназначен за графични процесори AMD, при тест с Nvidia GTX 1080 чрез „G-Sync Compatible“, се оказа съвместим с Nvidia, въпреки че мониторът не е официално сертифициран.

Mi Curved Gaming Monitor

Колегите от The Verge вече са получили и тествали този модел и ето какво казват:
„Mi Curved Gaming Monitor се справя с основните предизвикателства, но пропуска някои от хубавите функции, които ще намерите на продукти от по-висок клас. Два порта DisplayPort и два HDMI са включени щедро, но те са всичко, което получавате (плюс жак за слушалки). Въобще няма функционалност на USB хъб, нито има USB-C поддръжка за изход и зареждане с един кабел. Потребителският интерфейс, контролиран от пет малки бутона на гърба на дисплея, е неефективен и никога не свикнах да разбирам кой бутон кой е само по усещане. Бих предпочел контролите в стила на джойстика като на моя Asus. Установих също, че мониторът е необичайно бавен, за да се събужда или да превключва входовете, като отнема няколко секунди за всяка операция.“

Тези минуси изобщо не биха притеснили ценителите на качеството, особено ако сте в пазарите, в които Xiaomi са популярни, като Европа, Австралия или Индия. На представянето на модела бяха направени ценови сравнения с други модели от същият клас и можете да видите разликата, която е осезаема и определено ни поставя въпросът дали допълнителните екстри като USB си заслужават още 150-200 евро.

Mi Curved Gaming Monitor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *