Apple добавя функции в Mail и Safari за допълнителен контрол на личните данни с iOS 15

Apple винаги е подчертавала поверителността на потребителите като част от основната си мисия. На своето събитие WWDC 2021 обявиха, че ще добавят набор от мощни нови функции към Mail и Safari. Новите добавки ще дадат на потребителите по-широк поглед върху това, което техните инсталирани приложения правят с тяхната информация.

Apple Mail явно е обявила война на проследяващите пиксели, които могат да бъдат включени в някои имейли, за да дадат на трети страни представа дали или кога техните съобщения са отворени. Според мениджъра на Apple за софтуер за поверителност на потребителите Кейти Скинър, Mail също ще скрие потребителските IP адреси по подразбиране. Safari също ще скрие IP адресите.

Нови изисквания за сигурност на личните данни. Значителни подобрения в Mail и Safari
Нови изисквания за сигурност на личните данни. Значителни подобрения в Mail и Safari

По-изненадващото е, че Apple обяви, че добавя Доклад за поверителност на приложенията, който ще се намира в настройките и ще предоставя общ преглед на, както може би се досещате, свързани с поверителността въпроси, свързани с инсталирани приложения. Например: колко често приложенията използват вашите контакти, микрофон, местоположение или други данни и идентификатори. Отчетът за поверителност на приложението също ще показва кои домейни на трети страни получават вашата информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *