Налични са класациите за най-сваляни приложения през 2019г. – кой е вашият фаворит?

Кои приложения ползвате най-често?

Излязоха резултатите за свалените приложения през 2019г.  и както сами виждате от графиката долу, само едно приложение в топ 5 не е на Facebook.         

Въпреки всички негативи покрай Facebook, все пак техните приложения са превзели телефоните ни и са най-сваляните в световен мащаб. Дали за работа или просто да поддържате връзка с приятелите си, WhatsApp е фаворита между всички месинджъри и е най-сваляното приложение за изминалата година – аплодисменти. 

Най-сваляни приложения СмартМакс

Дали е изненада или не, TikTok e на 2-ро място и е преминал завидните 700 милиона сваляния, като е изместил дори Facebook и Messenger, които до скоро бяха фаворита във всички класации. 

TikTok нашумя доста в последната година, въпреки няколкото случая, в които името им беше спрягано и се е стигало и до съд и явно нямат намерение скоро да се отказват от битката за челните позиции. Социалната мрежа е фокусирана към споделянето на кратки видеа, в които може да видите всякакви „интересни“ онлайн трендове и съзтезания – от кой може да хвърля и върти шише до как се прави шпагат на 360 градуса. Все пак не може да им се отрекът рекордните сваляния и посещаемост в тийнейджърските среди.

Както се вижда надолу в класацията, на 5-то място имаме отново приложение на Facebook – Instagram с около 430 милиона сваляния, а в дъното на класацията на далечното и самотно 20-то място виждаме динозавърът Twitter с около 150 милиона сваляния. 

Друго интересно нещо, което виждаме от графиката е операционната система, на която е свалено приложението. Според тази информация можем да заключим, че Apple потребители спят зимен сън и не свалят много на телефона си, а Android е тотален лидер като използвана операционна система. 

Като извод можем да заключим, че въпреки недоволството на хората, интересът към социалните мрежи, даже и към такива с проблеми с личните данни, е висок и само расте с всяка година. В топ 5 няма име, което да не е участвало в някакъв скандал през изминалата година и все пак се наблюдат милиони посещения и сваляния всеки ден.

Кой е вашият фаворит? Защо?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *