TikTok и политиката им срещу онлайн тормоз

TikTok попречи на видеоклипове на потребители с увреждания да се показват в емисии

Социалната видео мрежа TikTok очевидно ограничава обхвата на хората с увреждания, включително обезобразяване на лицето и синдром на ДаунСпоред Netzpolitik.org, който разговаря с източник във фирмата, политиката е трябвало да защитава потребителите от висок риск от тормоз. На практика обаче това очевидно представлява дискриминация и проблемът се усложнява от модераторите, които трябва да вземат бързи решения относно физическите и психическите черти на потребителите.

Славата на TikTok разчита до голяма степен на получаването на съдържание, популяризирано чрез алгоритъма на TikTok. Източникът на Netzpolitik.org твърди, че TikTok затруднява хората, които могат да бъдат тормозени. Една категория на риска означаваше, че видеоклиповете се появяват само в страната, в която са качени. Друг, известен като „Автоматичен R“, спря видеоклиповете да удрят емисиите „За теб“ на други потребители, след като удари определен брой показвания. Този маркер може да бъде приложен към отделни видеоклипове, но за няколко дузини „специални потребители“, той е бил по подразбиране.

„Auto R“ привидно се прилага за широка категория хора. Той може да обхване увреждания като тези, споменати по-горе, но Netzpolitik.org описва TikTok, ограничаващ обхвата на „дебели и самоуверени“ потребители, LGBT потребители или потребители с аутизъм – с други думи, категории хора, които е особено вероятно да се сблъскат с злоупотреба онлайн , Както се отбелязва в статията, обаче, за тези категории може да е трудно да се прецени просто от профили или видеоклипове. И докато политиката е имала за цел да предотврати тормоза, тя го е наказвала, като е наказвала вероятните жертви.

Говорител на TikTok нарече правилата ранен и недостатъчен опит за борба с конфликта. Говорителят заяви пред Netzpolitik.org, че те „никога не са били предназначени да бъдат дългосрочно решение“, въпреки че анонимният източник заяви, че модераторите са инструктирани да ги следват от Септември. „В началото, в отговор на увеличаване на тормоза в приложението, ние приложихме груба и временна политика“, говори говорител пред The ​​Verge. 

​„Докато намерението беше добро, подходът беше погрешен и ние отдавна сменихме по-ранната политика в полза на по-нюансирани политики за борба с тормоза и защита в приложенията.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *