Sony разкриха новият DualSense контролер за PS5

Вече има официална информация как ще изглежда новият DualSense контролер за PlayStation 5

Все още нямаме официална информация кога да очакваме следващата конзола на Sony, но се появи също толкова важна информация – какъв ще бъде джойстика. Както се вижда от снимките се запазва класическото разположение на бутоните като това, което основно ни прави впечатление е новият бутон Create на мястото на Share – от Sony коментираха, че има „нови начини за играчите да създават епично съдържание за геймплей, което да споделят със света.“

Новият контролер има някои големи промени и отвътре: преди това обявената хаптична обратна връзка (заместваща старата технология за шумолене в предишните контролери) и новите „адаптивни задействания“, които могат да регулират съпротивлението на тригерите за различни геймплей ефекти. Обещанията са за реалистично изживяване и когато стреляте с лъка си ще има допълнително съпротивление в задните бутони, а ако искате да опънете тетивата повече ще трябва и да упражните повече сила върху контролера.

Друга нова и интересна екстра е че ще има интегриран микрофон, първи за контролерите на Sony, който е така нужен от години и ще ни спести закупуването на допълнителни аксесоари и стотици левове за съвместими слушалки. Заедно с това идва и отдавна просроченият USB-C порт. И разбира се, има новата двуцветна цветова схема (подобна на стила на PSVR) и преработен дизайн, който придава по-заоблена форма на бутоните и ръкохватките.

Някои от бутоните на DualSense също получават леки преработки в сравнение със стария DualShock 4 – например PlayStation бутона вече е изрязан в действителната форма на логото на PS, докато бутоните отзад са получили по-ъглов дизайн от предишните контролери на Sony. 

Други функции от DualShock 4 ще продължат да остават в DualSense, като централния тъчпад и светлинната лента (въпреки че лентата е преместена в лявата и дясната страна на тъчпада). Sony също се придържа към симетричното си разположение на контролера с бутоните D-пад и лицевата страна в горната половина на контролера и съответстващите аналогови ръчки в долната част. 

Допълнителни подробности за DualSense – например колко ще струват допълнителни контролери или ако Sony ще предлагат повече цветови опции – вероятно ще бъдат обявени близо до старта на PlayStation 5. За справка, DualShock 4 струваше около 110лв при първото му пускане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *