Сингапур награждава хората, които имат здравословен живот и Apple Watch.

Както е казал народът, дори срещу нас да бягат не можем ги стигна.

Какво би ви било необходимо, за да водите здравословен начин на живот? Сингапур ще възнагради жителите си, които са постигнали зададени здравни цели и участват в обществени здравни дейности. На виртуалното събитие на компанията снощи, главният изпълнителен директор Тим Кук представи накратко уелнес инициативата в Сингапур. Близо 6 милиона жители на Сингапур могат да спечелят около $280 награда за участие в здравословни дейности, включително медитация, йога и плуване.

Двугодишната здравна програма е изградена около Apple Watch и приложение за iPhone, наречено LumiHealth, което администрира персонализирана уелнес програма. Жителите ще се нуждаят от достъп и до двете, за да участват в националната здравна инициатива, която започва през Октомври, а участието е доброволно. Сингапур си изгради репутация на нация с високи технически познания. Сред поредица от други инициативи, ръководени от технологии, именно те бяха едни от първите, които пуснаха национално приложение за проследяване на контакти, за да помогне за смекчаване на разпространението на новия коронавирус.

Целта на LumiHealth?

Инициативата LumiHealth е първата по рода си, според Apple, тъй като правителство предлага на своите граждани финансови награди в замяна на възприемането на здравословни навици за период от две години. Освен да постигат фитнес цели, приложението насърчава хората да правят по-добър избор на храна, да подобряват навиците си за сън и да участват в обществени здравни дейности като имунизиране. Възможно е приложението да насърчи хората да получат коронавирусна ваксина, след като такава стане налична – никой не знае.

„Въпреки че всички ние по света посрещаме предизвикателствата на COVID-19, ние трябва да продължим да инвестираме в нашето бъдеще“, каза Хенг Суи Кийт, вицепремиер на Сингапур. „Това партньорство между Сингапур и Apple ще даде възможност на сингапурците да водят по-здравословен живот, но също така ще донесе важна и ценна информация за подобряване на здравето на хората по целия свят.“

Apple и Сингапур подчертаха, че приложението LumiHealth е проектирано с „поверителност и сигурност на потребителите в основата си“. Всички потребителски данни ще бъдат криптирани и сигурно съхранявани, каза Apple, и няма да бъдат споделяни за маркетингови цели. Приложението LumiHealth е създадено в сътрудничество с екип от фитнес експерти в областта на общественото здраве и е резултат от сингапурското правителство, „търсещо предложения от международни здравни и технологични компании за начини за обогатяване на живота и здравето на населението му“, се казва в изявление от Apple.

Информацията от нашата статия беше загатната на снощното онлайн събитие на Apple, а колегите от CNET са отразили новината. Ако се интересувате от представените iPad Air, Apple Watch Series 6, iOS 14 или iPadOS 14 последвайте линковете към нашите статии за да сте в крак с новостите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *