Samsung премахва зарядните на телефоните си

Потвърдено е – Samsung премахва зарядните устройства от комплекта на телефоните си, както направиха и Apple преди няколко месеца.

Открихме, че все повече и повече потребители на Galaxy използват повторно аксесоари, които вече имат, и правят устойчив избор в ежедневието си, за да популяризират по-добри навици за рециклиране. За да подкрепим нашата общност на Galaxy в това пътуване, ние преминаваме към премахване на щепсела на зарядното устройство и слушалките в най-новата ни линия смартфони Galaxy.

Вярваме, че постепенното премахване на щепселите и зарядното устройство от опаковките на нашите устройства в кутията може да помогне за справяне с проблемите на устойчивото потребление и да премахне натиска, който потребителите могат да изпитват към непрекъснатото получаване на ненужни аксесоари за зарядно устройство с нови телефони.

Също така прилагаме стандартизирани портове за зареждане от тип USB-C от 2017 г., така че по-старите зарядни устройства все още могат да бъдат съвместими с нашите най-нови модели Galaxy.

Официалното становище на Samsung, че премахва зарядните можете да видите в оригинал тук.

Samsung е решила да последва примера на Apple и да премахне аксесоарите от кутиите на бъдещите модели мобилни телефони. Интересно е как от подигравки и PR кампании на гърба на Apple, Корейската компания реши да премине към същата стъпка. Веднага след обявяването на новината снимките и подигравателните реклами на Samsung бяха изтрити от мрежата.

БЕЗ ЗАРЯДНИ В СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА SAMSUNG И APPLE?

Все пак, както е видно от становището, си оставят една малка вратичка – постепенно премахване на зарядните. За разлика от Apple, които го направиха веднага и за текущи и за бъдещи модели, Samsung ще махнат зарядните единствено от смартфоните, които предстоят да излязат на пазара. И все пак не от всички. Не става ясно и няма конкретен отговор при кои модели или класове ще липсва зарядното.

Може би Samsung иска да запази зарядното устройство на по-евтини телефони, така че хората, които не са ентусиасти на технологиите, ще имат по-голяма вероятност да ги купят, а може би не иска да разстрои хората, които купуват телефоните от 2000лв. Може да направи и двете, или нито едното, и все пак ще се брои за „постепенно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *