Хакер взел лични данни за 7 милиона потребителя на Robinhood

Robinhood казват, че хакер, който се е опитал да изнуди компанията, е получил достъп до лични данни за 7 милиона потребителя. Компанията заяви в съобщение, че не изглежда да са били разкрити номера на банкови сметки или номера на дебитни карти и нито един клиент не е имал „финансова загуба“ поради инцидента.

Неупълномощена трета страна успя да получи достъп до системите за поддръжка на клиенти на 3 ноември. Нападателят успя да получи списък с имейл адреси за приблизително 5 милиона души и пълни имена за отделна група от 2 милиона души. За по-малка група от около 310 души беше разкрита допълнителна лична информация, включително имена, дати на раждане и пощенски кодове, а за около 10 клиенти бяха разкрити „по-подробни данни за акаунта“(не се уточнява какви).

Владимир Тенев - CEO на Robinhood
Владимир Тенев – CEO на Robinhood

След като успели да овладеят атаката, Robinhood казват, че хакерът е започнал да ги изнудва за пари. Компанията уведомила правоприлагащите органи, но не каза дали е направила някакви плащания. Robinhood привлече помощта на външна охранителна фирма Mandiant, докато разследва инцидента. Чарлз Кармакал, главен технически директор на Mandiant, каза в изявление, изпратено по имейл до The Verge, че „наскоро е наблюдавал този заплашващ актьор в ограничен брой инциденти със сигурността и очакваме те да продължат да се насочат и да изнудват други организации през следващите няколко месеца. ”

Клиентите, които търсят информация за това дали техните акаунти са били засегнати, трябва да посетят помощния център на уебсайта на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *