PuriCare Wearable Air Purifier – маските за пречистване на въздух от LG

LG вчера официално обяви своите маски за пречистване на въздух. Те ще се захранват от батерии и ще имат два вентилатора.

Преносимият пречиствател на въздух PuriCare, който ще носим на лицето си като маска използва двойка сменяеми филтри, подобни на тези, които можете да намерите в гамата от пречистватели на въздух на LG за дома, като ги свързва с вентилатори с батерия, за да ви помогне да дишате. LG казват, че устройството има сензори за разпознаване, когато вдишвате или издишвате и съответно регулира скоростите на вентилаторите.

Още през Юли, когато LG за първи път обяви маската, заяви, че ще дари 2000 от устройствата на университетска болница в Сеул, и че се надява това да помогне на медицинския персонал „на фона на продължителната пандемия на COVID-19“.

Засега идеята на маските не е да се бори с пандемията на Covid-19, а да улесни медицинските лица, на които се налага да носят предпазна маска целодневно, като LG не потвърждава, че маската ще може да ни предпази от Covid-19.

Важно е да се отбележи, обаче, че съобщението на LG към пресата не прави никакви претенции относно маската, забавяща разпространението на коронавирус, включително дали филтрира въздуха при издишване и вдишване. LG отказа коментар пред The ​​Verge, когато са попитали за това директно, а отговарят, че чакат да завърши сертифицирането и тестването, за да се даде пълни подробности.

Тъй като новата маска на LG използва моторизирани вентилатори, тя трябва да се захранва, за да работи. LG твърдят, че PuriCare Wearable Air Purifier разполага с 820mAh батерия, която осигурява до осем часа употреба в неговия режим с ниска мощност, падайки до само два часа в режим с висока мощност. В съобщението на LG не се казва точно кога ще се пусне маската или колко ще струва, но отбелязва, че ще бъде налична до края на тази година.

smartmaks puricare wearable air purifier lg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *