PS4 джойстиците ще работят и на PS5, но само на определени игри

PS4 контролерът на Sony няма да работи с PS5 игри

С всеки изминал ден се приближаваме до премиерната дата на новата конзола на Sony Playstation 5 и малко по малко все повече информация се разбира и потвърждава. Днешната новина носи малко смесени чувства в екипът ни, а предполагаме и при вас.
Sony Playstation 5 ще бъде наличен за Коледните празници, а с него ще пристигне и най-новият джойстик DualSense 5, който е проектиран около адаптивни задействания, интегриран микрофон и нова технология за бърза обратна връзка. Дори играта за PS5, която е в комплект с конзолата, Astro’s Playroom, изглежда като тест зона за новите функции на DualSense 5.

До тук всичко е супер, а става още по-хубаво и с информацията, че на PS5 ще можем да играем всички игри от предни поколения, че даже и от PS2. Няма накъде по-хубаво, нали? Е нека ви зарадваме още малко и с последната потвърдена информация от Sony. Ще можете да ползвате и PS4 джойстиците си. Естествено не може само хубаво, затова бързаме да внесем и малко уточения. 

Можете да ползвате DualShock 4 на PS5 конзола само, ако играете PS4 игри. Ако например искате да играете новата Horizon Forbidden West (вижте трейлъра долу) ще ви трябва DualSense 5 джойстик, защото тази игра е за PS5. Всички игри, които са за новото поколение на Sony конзоли ще изисква и последният модел джойстик, защото „Вярваме, че PS5 игрите трябва да се възползват от новите възможности и функции, които предлагаме на платформата, включително функциите на безжичния контролер DualSense“, казва Sony в изявление, потвърждаващо плановете на компанията.

Не се казва дали DualSense  ще бъде несъвместим с някои от по-старите игри, но засега няма причина да го вярваме, а информацията единствено ни предупреждава да не изхвърляме нашите PS4 джойстици – за всеки случай.

Sony казва, че съществуващите DualShock 4 контролери и официално лицензирани PS4 контролери „ще работят с поддържани PS4 игри“. Sony не изброява поддържаните си игри, но компанията потвърждава, че официално лицензираните състезателни волани, аркадни и полетни пръчки ще работят с PS5 игри и поддържани PS4 игри. Съществуващите PS Move Motion Controllers на Sony и PlayStation VR Aim Controller също ще работят с поддържани PS VR игри на PS5.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *