PlayStation 5 – бъркотия при предварителните поръчки [Снимки]

PS5 се предлага за предварителни поръчки от няколко дни при официалните представители, но изглежда невъзможно да се поръча.

Sony се извини, че предварителните поръчки за PS5 са малко объркани. „Нека бъдем честни: предварителните поръчки за PS5 можеха да минат много по-гладко“, казва Sony от официалния PlayStation акаунт в Twitter. „Искрено се извиняваме за това.“

Предварителните поръчки за новата конзола PS5 започнаха в Сряда, ден по-рано, отколкото Sony заяви, че търговците ще приемат поръчки. Това доведе до разногласия, тъй като Ozone.bg и други започнаха произволно да отварят своите PS5 слотове за предварителна поръчка,а някои обяви дори изчезнаха след около минута.

В момента на писане на статията поръчка за PS5 не може да се направи в сайтовете на Plesio.bg или Ozone.bg и продукта изобщо не присъства в списъка с предлагани от платформите, а Технополис е с изчерпани количества като предлага единствено модела с оптично устройство.

Sony вече заяви, че ще пусне повече конзоли PS5 за предварителна поръчка „през следващите няколко дни“, обещавайки, че търговците ще споделят повече подробности. Не е ясно дали тези предварителни поръчки ще бъдат доставени в деня на стартирането(12 Ноември), а Sony също обещава „повече PS5 ще бъдат на разположение до края на годината“. Може би тази година Коледните подаръци ще дойдат по-късно, а търговците бяха показали на сайта си ориентировъчна дата за доставки на предварителните поръчки 19 Ноември.

Ако сте като мен и не е задължително да купите нещо в деня на обявяването му, ви предлагам да прочетете как да инсталиме SSD на PlayStation 4 и да го направим една сериозна конкуренция на PS5.

Цени и характеристики.

Интересно е че PS5 идва на достъпни цени започващи от 799лв за дигиталната версия на модела и 999лв за тази с дисково устройство. Само за сравнение, все още можете да намерите обяви за PS4 Slim за 1169лв в eMag, който е в пъти по-слаб като характеристики.

Новата конзола обещава едно изцяло ново гейминг изживяване и идва с умопомрачителни спецификации, които са достойни за конкуренция и на високият клас компютърни конфигурации.

Процесорx86-64-AMD Ryzen Zen 8 Cores / 16 Threads 3.5GHz
Видео КартаAMD Radeon RDNA 2 Ray Tracing Acceleration
Up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)
RAM16GB GDDR6 / 256-bit / 448GB/s
Памет825GB SSD със скорост 5.5GB/s – 9GB/s
Допълнителна паметИма възможност, чрез NVMe SSD Slot или външен USB HDD
Аудио„Tempest“ 3D AudioTech
ВидеоHDMI
Поддръжка на 8K TV, 4K 120Hz TV, VRR
ПортовеUSB Type-A port (Hi-Speed USB)
USB Type-A port (Super Speed USB 10Gbps) x2
USB Type-C port (Super Speed USB 10Gbps)
Мрежа и свързаностEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax
Bluetooth 5.1

Засега единственият недостатък, който явно дразни много потребители, е големият размер на конзолата. На няколко места забелязохме, че е оприличавана като най-голямата и най-грозната досега. Естествено, ако някой от вас случайно си я е купил и не му пасва на размер пишете ни и ще ви отървем от нея срещу скромна почерпка.

Накратко казано, PlayStation 5 е вече тук и има завидни възможности на цена, която почти всеки може да си позволи. Имате 2 варианта – с или без дисково устройство. Предварителните поръчки са доста объркани и продукта ту се появява, ту изчезва от сайтовете на търговците. За ваше удобство по-долу сме събрали няколко снимки за да придобиете представа за размерите и линкове към местата, от които можете да си го купите, когато е наличен.

Enjoy!

PS5 Digital

PlayStation 5 Digital Edition

Ozone.bg

Plesio.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *