Очакваме нов Star Wars сериал с фокус върху дамите

Лесли Хедланд, създателка на Russian Doll от Netflix, по слухове работи върху предстоящия сериал „Междузвездни войни“.

Филмите за Междузвездни войни може да се забавят, но изглежда, че нов телевизионен сериал, фокусиран върху женските герои, може да бъде на път за Disney Plus. Създателят на Руската Кукла на Netflix Лесли Хедланд пише и ще служи като шоурунър в новата поредица „Междузвездни войни“. Не са разкрити подробности относно екипа, възможните герои или сюжет, но източници казаха, че това ще бъде „женско-ориентирана поредица, която се провежда в различна част от времевата линия на Междузвездни войни от другите проекти“.

В момента Лукасфилм и Дисни усилено работят върху следващия сезон на хитовия сериал от Междузвездни войни  „The Mandalorian“. Два други проекта на „Междузвездни войни“ също са в процес на разработване на Disney Plus – серия Roquе One Prequel с участието на Диего Луна и сериала Оби-Уан Кеноби с участието на Юън Макгрегър. 

Изборът Хедланд да ръководи новото шоу също е добре дошло допълнение към скорошната тенденция за добавяне на повече разнообразие зад камерата за дългогодишния франчайз, който е склонен да предпочита мъжете за водещи творчески роли. Към днешна дата всеки един филм „Междузвездни войни“, който е издаден или обявен, е режисиран или написан от мъж, с изключение на „Империята отвръща на удара“, написана в съавторство с Лий Бракет и Лорънс Касдан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *