Netflix и Constantin Film с нов сериал Resident Evil

Нов сериал Resident Evil се задава на хоризонта, като ще дебютира на стрийминг услугата Netflix.

През последните месеци плъзнаха слухове за проекта, който двете компании обсъждат, а миналата седмица се потвърди – ще има сериал по играта Resident Evil.

Новата продукция ще е базирана на едноименната игра на Capcom и ще отразява събитията развиващи се в нея. Може би ТВ продукциите се пренапълниха с филми и сериали за зомбита, но класическото заглавие и известните компании са фактори за успех.

Предстоящата поредица ще включва оригинална история в света на Resident Evil, разположена в две времеви линии. Първата ще покаже сестрите Джейд и Били Уескър (вероятно имат някаква връзка с дългогодишния антагонист Албърт Уескър), които се местят в корпоративния град Ню Ракун Сити на 14-годишна възраст. Втората времева линия ще скочи 16 години в бъдещето, когато Земята е опустошена от култовият за Resident Evil Т-вирус и ще се съсредоточи върху Джейд (и по-малко от 15 милиона оцелели хора), опитващи се да оцелеят в свят, движен от шест милиарда мутирали чудовища.

Resident Evil пристига на Netflix

Сценаристи и история.

Андрю Даб – който преди е работил като сценарист и съизпълнителен продуцент в „Supernatural“ – ще бъде изпълнител на шоуто, изпълнителен продуцент и сценарист за поредицата от осем епизода, a Бронуен Хюз (режисьор, известен най-вече с работата си по „The Walking Dead“, „Breaking Bad“ и „Better Call Saul“) ще е режисьор на първите два епизода от поредицата.

Докато „Resident Evil“ на Netflix се продуцира от същата продуцентска компания, все още не е ясно дали историята ще се свърже по някакъв начин с филмовия франчайз – или съществуващата поредица на Paul W. S. Anderson, или рестартирането, което очевидно е в процес на разработка. Netflix също така все още не са съобщили други конкретни подробности за сериала, като актьорски състав или дори дата на излизане.

Дали сериала ще има нещо общо с историите по 6-те филма или дали Мила Йовович ще ни радва отново трепейки зомбита предстои да се разбере, а ние ще ви държим в течение при следваща информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *