Най-големите луксозни хотелски вериги Размер, цена и известни гости

Луксозните хотелски вериги са известни със своето изключително обслужване, изискан дизайн и първокласни съоръжения. Тези вериги предлагат на гостите ексклузивно изживяване, което надхвърля обикновения престой в хотел. В тази статия ще разгледаме някои от най-големите луксозни хотелски вериги, броя на хотелите, които притежават, и ще сравним техните цени. Освен това ще изброим някои известни личности, които са отсядали в тези хотели.

  1. Marriott International

Marriott International е една от най-големите хотелски вериги в света, с над 7200 имота в повече от 130 страни. Веригата включва множество луксозни марки като Ritz-Carlton, St. Regis, The Luxury Collection, Bulgari Hotels & Resorts и Edition. Сред известните гости на Marriott са бившият президент на САЩ Барак Обама, който отседна в The Ritz-Carlton, Вашингтон, и актрисата Джулия Робъртс, която беше забелязана в The St. Regis, Ню Йорк.

  1. Hilton Worldwide Holdings

Hilton Worldwide Holdings е друга голяма хотелска верига с над 6300 имота в повече от 115 страни. Луксозната марка на Hilton, Waldorf Astoria, предлага първокласни имоти в престижни градове като Ню Йорк, Париж и Дубай. Сред известните гости на Hilton са бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който често отсядаше в Trump International Hotel, Вашингтон, и певицата Бионсе, която беше забелязана в Waldorf Astoria, Ню Орлиънс.

  1. Accor

Accor е френска хотелска верига с над 5000 имота в повече от 110 страни. Веригата включва луксозни марки като Raffles, Fairmont и Sofitel. Сред известните гости на Accor са принцът на Монако Албер II, който отседна в Fairmont Monte Carlo, и актьорът Джордж Клуни, който беше забелязан в Sofitel London St. James.

  1. Hyatt Hotels Corporation

Hyatt Hotels Corporation е американска хотелска верига с над 900 имота в повече от 65 страни. Веригата включва луксозни марки като Park Hyatt, Andaz и Grand Hyatt. Сред известните гости на Hyatt са бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който отседна в Park Hyatt Washington, и актрисата Никол Кидман, която беше забелязана в Andaz Amsterdam Prinsengracht.

  1. InterContinental Hotels Group (IHG)

InterContinental Hotels Group (IHG) е британска хотелска верига с над 5700 имота в повече от 100 страни. Веригата включва луксозни марки като InterContinental, Regent и Six Senses. Сред известните гости на IHG са бившият министър-председател на Обединеното кралство Тони Блеър, който отседна в InterContinental London Park Lane, и тенисистката Серина Уилямс, която беше забелязана в Regent Berlin.

  1. Four Seasons Hotels and Resorts

Four Seasons Hotels and Resorts е канадска хотелска верига с над 110 имота в повече от 40 страни. Веригата предлага първокласно обслужване и луксозно настаняване. Сред известните гости на Four Seasons са принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила, които отседнаха в Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru, и актьорът Джордж Клуни, който беше забелязан в Four Seasons Hotel George V в Париж.

  1. Rosewood Hotels & Resorts

Rosewood Hotels & Resorts е американска хотелска верига с над 20 имота в повече от 15 страни. Веригата предлага уникално и луксозно изживяване в исторически и модерни имоти. Сред известните гости на Rosewood са актрисата Дженифър Анистън, която отседна в Rosewood London, и дизайнерът Том Форд, който беше забелязан в Rosewood Beijing.

  1. Mandarin Oriental Hotel Group

Mandarin Oriental Hotel Group е британска хотелска верига с над 30 имота в повече от 20 страни. Веригата предлага луксозно настаняване и персонализирано обслужване. Сред известните гости на Mandarin Oriental са актрисата Анджелина Джоли, която отседна в Mandarin Oriental Pudong в Шанхай, и тенисистката Мария Шарапова, която беше забелязана в Mandarin Oriental Tokyo.

  1. Aman Resorts

Aman Resorts е хотелска верига с луксозни курорти, предлагаща уединено и ексклузивно изживяване. Веригата има над 30 имота в повече от 20 страни. Сред известните гости на Aman Resorts са актьорът Леонардо ди Каприо, който отседна в Amanpulo във Филипините, и предприемачът Ричард Брансън, който беше забелязан в Amanzoe в Гърция.

  1. Jumeirah Group

Jumeirah Group е хотелска верига от луксозни имоти, разположени в различни дестинации по света. Веригата има над 20 имота в повече от 10 страни. Сред известните гости на Jumeirah са принцът на Монако Албер II, който отседна в Burj Al Arab Jumeirah в Дубай, и тенисистката Серина Уилямс, която беше забелязана в Jumeirah Essex House в Ню Йорк.

Заключение

Когато избирате луксозен хотел, е важно да имате предвид бюджета си, предпочитанията си и конкретните удобства, които са важни за вас. Цените на луксозните хотели могат да варират значително в зависимост от местоположението, категорията на хотела и периода от годината. Когато сравнявате цените, не забравяйте да вземете предвид не само цената на нощувката, но и допълнителните такси, услугите и съоръженията, включени в цената. Независимо от избора ви, всяка от тези луксозни хотелски вериги предлага уникално изживяване, което ще направи вашия престой незабравим.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *