Microsoft стартира програмата за намиране на бъгове – награди до $20 000

Ако сте вещ в компютърният свят и за вас програмиране означава нещо повече от това да направите надписа „Hello World!“, биете по знания нашият екип, а Майкрософт има задача за вас.          

През годините Microsoft е стартирала програми за бъгове за редица свои продукти, включително са изплащани $ 250 000 за намиране на грешки в защитата на Windows 10. Новата програма за Xbox идва точно когато Microsoft се подготвя да пусне своята Xbox Series X конзола и стрийминг услуга xCloud. И двете ще работят в мрежата на Xbox Live. Sony и Nintendo също приемат доклади за грешки в сигурността, като Nintendo възнаграждава до $ 20 000, а Sony предоставя само тениска като признание.

Тъй като Microsoft тази програма за геймърите и всеки, който има умения да открива недостатъци, очакват висококачествени отчети с подробен репорт или видео демонстрация и ясно доказателство за концепцията. Microsoft не търси хора, които да извършват DDoS тестване, атаки в социалния инженеринг или да отиват твърде далеч по проблеми с изпълнението на сървъра. Най-големите изплащания ще бъдат раздадени за критично отдалечено изпълнение на кода и увеличаване на недостатъците на привилегиите, докато функциите за защита на байпасите, разкриването на информация, подправянето и промяната ще включват награди до 
$ 5000.

Наградите ще варират от 500 до 20 000 долара, а Microsoft отбелязва, че дори може да има по-високи изплащания в зависимост от качеството на отчета и въздействието на уязвимостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *