Честит рожден ден!!! Microsoft Solitaire става на 30!

Искате ли да поставите световен рекорд днес?

Играта Пасианс на Microsoft днес навършва 30 години и Microsoft отбелязва повода с опит за световен рекорд за най-много игри на Microsoft Solitaire, завършени за един ден. 35 милиона души все още играят пасианс месечно, според Microsoft, с повече от 100 милиона ръце ежедневно играещи се по целия свят.
​Microsoft Solitaire, първоначално известен като Windows Solitaire, е една от най-играните игри в света, тъй като се доставя във всяка версия на Windows за повече от две десетилетия. Това означава, че е доставяна на повече от милиард компютъра и е спряла да бъде част от Windows с излизането на Windows 8 чак през 2012 г.

Пасианс все още се играе активно по целия свят от милиони днес, благодарение на широката си привлекателност. Той беше въведен дори в Световната зала на славата за видеоигри миналата година. Microsoft преведе играта на 65 езика и тя се играе на повече от 200 пазара. Microsoft Solitaire получи първата си актуализация едва през 2012 г., съвпадайки с премахването й от Windows 8 в самостоятелно приложение. Новото приложение включва пет нови режима на игра, ежедневни предизвикателства, конкурентни събития, Xbox Live интеграция и дори възможност за избор на трудност.

Това самостоятелно приложение също доведе до връщането на пасианс като част от Windows 10 през 2015 г. То също сега е достъпно във всяка основна платформа. Ако искате да помогнете на Microsoft да достигне опита си за световен рекорд, Microsoft Solitaire вече е достъпен за Windows, iOS, Android и дори в мрежата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *