iPhone 12 mini – най-малкият и най-лекият 5G телефон в света

За пръв път виждаме името mini при серията iPhone

След всички слухове и течове на информация в последните месеци най-накрая видяхме официалното представяне на iPhone 12 mini – най-малкият и най-лекият 5G телефон, според Apple. Досега можеше да се приеме, че моделите iPhone SE са „малките братя“ със своят 4.7 инчов екран, но при mini виждаме още по-голям 5.4 инчов екран в по-малък апарат.

Apple са се възползвали максимално от новият стар дизайн и липсата на допълнителни рамки около дисплея, а също така е премахнат и Home бутона. Вместо Touch ID феновете на ябълката ще ползват Face ID за отключване на екрана, плащания и покупки. Естествено във време на пандемия тази промяна може да се приеме и като минус, заради затрудненията да се ползва тази екстра с маска.

Apple твърди, че iPhone 12 mini е най-малкият, най-тънкият и най-лекият 5G телефон в света.

Подобно на iPhone 12, iPhone 12 mini използва Apple A14 Bionic 5nm чип с по-добра енергийна ефективност и производителност от A13. Той включва шест-ядрен процесор, за който Apple твърди, че е 50 процента по-бърз от чипа A13, а четириядрен графичен процесор ще даде възможност за „игри с конзолно качество“.

IPhone 12 mini споделя и останалата част от основните характеристики на iPhone 12. Това включва 12-мегапикселова основна камера f / 1.6 – най-бързата бленда в iPhone досега – и 12MP ултра-широка. Apple са подобрили производителността при слабо осветление на iPhone 12 mini, а предната камера също ще включва свой собствен Нощен режим.

Apple също използва новата магнитна система MagSafe на iPhone 12. Той поддържа безжични зарядни устройства (включително устройства с поддръжка на Qi), аксесоари за калъфи и дори кожени портфейли, които всички щракват в задната част на устройството. IPhone 12 mini на Apple е на цена от $ 699 и ще се предлага в пет цветови варианта: син, зелен, черен, бял и червен, Предварителните поръчки за iPhone 12 mini ще започнат на 6 ноември, а доставка на телефон на 13 ноември.

Очакваме информация от търговците и мобилните оператори в България кога и на каква цена ще можем да си закупим iPhone 12 mini, но едва ли цената ще е под 1400лв, което е доста голяма сума за „бюджетен“ mini вариант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *