Без Google Play Store, Google Maps, Uber и други приложения за Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro стартира през март 2020 без поддръжка на Google

Mate 30 Pro на Huawei стартира само преди няколко месеца през Септември, но компанията вече е прогнозирала стартова дата и за следващия си флагман – P40 Pro. P40 и P40 Pro ще бъдат представени на събитие в Париж през март, заяви изпълнителният директор на потребителската група на Huawei Ричард Ю, според Франс прес.В последствие Ю добави, че P40 Pro ще работи на Android 10 без Google Mobile Services. Тъй като Huaweiбеше поставен в черния списък на правителството на САЩ от използването на американски технологии, Huawei не може да лицензира софтуера на Google. Android 10 е с отворен код, което означава, че Huawei има достъп до него свободно. Google Mobile Services, които са необходими за достъп до Google Play Store, и приложения като Google MapsUber и дори Google Podcasts изискват лиценз, който Huawei няма да получи. 

Това беше същата уговорка, която видяхме с Mate 30 Pro, телефон, който е невъзможно да се препоръча поради тези софтуерни неволи, въпреки фантастичната камера и отличния живот на батерията. Подобреният живот на батерията и още по-добрата настройка на камерата е това, което можем да очакваме с нетърпение с P40 Pro, заяви Ю пред Франс прес. 

​Телефоните на Huawei вероятно ще продължат да се продават в големи количества, тъй като повечето им клиенти са в Китай. Google не работи в Китай, така че нито един китайски телефон няма достъп до Google Mobile Services. Като такъв, черният списък на САЩ на Huawei не е проблем на най-големия му пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *