Как да си направим уеб камера от всяко iOS или Android устройство?

Имате ли нужда от уеб камера? А имате ли излишен телефон, който седи и събира прах?

Много от професионалистите по света работят от вкъщи покрай, създалата се ситуация, а тази промяна изисква всеки от тях да се запаси със нужните съпътстващи продукти и софтуер. А ако ви кажем, че има начин да не се борите с „тълпите“ онлайн за да си купите уеб камера и да не харчите стотици левове, заради изкуствено завишените цени?

Всеки един смартфон с операционни системи Android или iOS може да свърши работа в случая, а повечето от нас винаги имат по един такъв, който седи вкъщи за резерва, но ако нямате такъв, основният ви телефон също ще свърши работа. Нашите устройства биват ъпгрейдвани всяка година с по-добра и по-добра камера за да уловим живота около нас в прекрасна снимка или за да си направим невероятното селфи, с което винаги сме искали да заслепим нашите онлайн последователи. 

С днешните инструкции ще ви покажем как да използвате телефона си за нещо повече от проста камера, а реално да работите с него и същевременно как да спестите пари от покупки на ненужни устройства като уеб камера с огромна надценка.

Ще започнем с настройването на Android телефон, а вие имайте в предвид, че без значение какъв смартфон ще ползвате за целта, винаги дръжте зарядното под ръка, защото тези приложения изсмукват батерията.

Как да използвате вашето Android устройство като уеб камера? 

Свободни сте да експерементирате с различни приложения, ако не харесате нашето предложение, но засега DroidCam ни предложи най-лесна и бърза настройка и добро качество на картината. За да го свалите на вашият телефон трябва да се насочите към Google Play Store и инсталирайте безплатната версия. Имайте предвид, че по-ранни разработки на приложението са имали бъгове, затова свалете версия 6.2 или по-нова.

1. След като приложението за Android е инсталирано, фокусирайте се върху стартиране и на настолното приложение. По време на инсталацията ще трябва да разрешите на приложението да инсталира аудио драйвери.

2. След като приложението в Windows се стартира, в горната част на прозореца ще видите опции, които ще ви позволят да свържете устройството си безжично или чрез USB. Всъщност е по-лесно да се свържете чрез Wi-Fi, така че върху това ще се съсредоточим. За щастие, по подразбиране е в тази настройка.

3. Под тези опции ще видите поле, в което трябва да въведете IP адреса на устройството си с Android. В този момент отворете приложението DroidCam на вашия телефон или таблет с Android. След това той ще покаже IP адреса на вашето устройство. Върнете се до вашия компютър и въведете този адрес в полето, наречено „Device IP“.

droidcam

4. Има две неща, които трябва да направите, преди да натиснете „Старт“ в настолното приложение. Първо, уверете се, че са поставени отметки в двете полета за „видео“ и „аудио“. Ако е отметнато само видео, микрофонът на телефона ви няма да чува гласа ви. След това щракнете върху трите вертикални точки в горния десен ъгъл на приложението за Android, за да отворите настройките. Там, в секцията „камера“, можете да изберете дали да използвате предна или задна камера. Задната ви камера почти гарантирано е по-способна от вашата селфи камера, затова препоръчвам да я използвате. Повечето от другите настройки по подразбиране са настроени на идеалния избор, така че можете да ги оставите.

Как да използвате вашето iOS устройство като уеб камера? 

Всъщност тук няма настройване на настолната машина или въвеждане на IP-та. Нужно е единствено двете устройства да са свързани към една и съща WiFi/LAN мрежа. Сваляте приложението EpocCam на вашият телефон или таблет, сваляте и инсталирате драйверите от сайта на разработчика – Kinoni.com – на вашата стационарна машина и това е. Когато стартирате вашето любимо приложение за видео разговори може да видите телефона си като „EpocCam iOS connected using Wi-Fi“. 

Разликата между двете приложения е, че EpocCam не може да ползва микрофона на вашият телефон или таблет и затова трябва да ползвате микрофона на вашият лаптоп или да включите слушалки. От настройките на приложението, което ползвате за видео разговори, може да посочите кои устройства да ползвате за аудио и видео. Тествайте различните варианти, оптимизирайте, докато не останете доволни. 

Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала, а ако искате да разберете какви са съветите за да изглеждате добре при видео разговорите, посетете тази връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *