Как се отразява Коронавируса на индустрията?

Вируса, в началото диагностициран като обикновена настинка, продължава да се разпространява и засегнатите са вече над 10 000 в различни точки на света, но той има пагубно влияние и върху технологичната индустрия.

За разлика от болниците и медицинските заведения, хигиената и противовирусните мерки не са на перфектни нива на обществени места като заведения за хранене, магазини, фабрики. Макар, че всеки човек трябва да положи усилия за да се предпази и да не зарази други, това не винаги се постига. Особено със случаите на изобретателност, на които станахме свидетели в последните дни – човек с туба от вода на главата или с кора от портокал на носа, вместо маски.

Производителите на стоки затварят своите производства и магазини за да ограничат еипдемията, като вече видяхме няколко от гигантите да затварят цялата верига. 

На 28-ми Януари Xiaomi затвори всички свои магазини в Китай, като стъпката е в съдействие с правителството за ограничаване на заразата. Естествено всеки клиент може да се възползва от техните услуги и да направи поръчка онлайн. 

Starbucks затварят повече от половината си магазини, а другите са с намалено работно време, според изискванията на правителството. Те притежават около 4300 магазина в Китай и това е голям удар за фискалната им година, но от компанията са позитивни, че ситуацията няма да има силно отражение на приходите им, въпреки спада на акциите. 

Apple обявиха официална дата, до която ще затворят всички свои магазини – 9-ти Февруари. Първоначално бяха обявили, че ще бъде затворен само един магазин, но „след съветите на здравните експерти затваряме всички наши офиси, магазини и центрове….“ каза Марк Гурман в Twitter. Ще следят обстановката и ще съдействат на правителството при нужда, а засега единствено онлайн магазина им ще остане активен. Дали фабриките на Foxconn също ще затворят все още не се знае, но е логична следваща стъпка.

Всички производители затварят или по някакъв начин ограничават своите производства и магазинна мрежа в Китай, а полетите са ограничени и повечето са директно отказани. Центъра за Контрол на Заболяванията са обявили карантина в САЩ , като това е първата такава за последните 50 години и всички народности връщащи се от Китай са със забрана да влизат в Щатите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *