HBO превръща играта The Last Of US в телевизионен сериал

„The Last of Us“ ще се сдобие със сериал, който да проследи историята на Джоел и Ели

„The Last of Us“ е една от най-критикуваните видеоигри на всички времена и получава зелена светлина за Холивуд със съдействието на HBO. В четвъртък премиум кабелната мрежа – собственост на родителската компания на CNN Warner Media – обяви, че разработва телевизионна поредица „The last of us“, базирана на популярната игра. Помощници в начинанието са Sony Pictures Television и PlayStation Productions. 

Играта разказва историята на Джоел, разведен самотен баща превърнал се в контрабандист с мрачно и трагично минало, който е натоварен със задачата да ескортира 14-годишно момиче на име Ели в постпокалиптичен свят. Двамата се борят да останат живи в дистопичен свят, опустошен от избухването на смъртоносна болест, която превръща хората в убийствени чудовища, подобно на „заразените“ нещастници в класиката на ужасите „28 дни по-късно“. 

„The Last of US“ превзе света на игрите с щурм на PlayStation 3 през 2013 г., превръщайки се в едно от най-продаваните заглавия на тази година. Неговата груба, драматична тематика и кинематографичен геймплей го направиха хит както сред критици, така и сред фенове. Преиздадената(remastered) версия на играта, с по-добра графика, беше пусната на следващата година за PlayStation 4. 

HBO и Sony партнират на Нийл Друкман

HBO и Sony партнират на  наградения от BAFTA писател, Нийл Друкман, с писателя и изпълнителен продуцент на „Чернобил“ Крейг Мазин, за да пренесат историята на голям екран. 

„Още от първия път, когато седнах да говоря с Крейг, бях еднакво взривен от неговия подход към разказа и неговата любов и дълбоко разбиране на “ The Last of US „,“ казва Друкман в изявление по имейл. С „Чернобил“ Крейг и HBO създадоха напрегнат, мъчителен, емоционален шедьовър. Не можех да измисля по-добри партньори, които да съживят историята на „The Last of US“. 

Феновете на играта отпразнуваха новините онлайн, превръщайки играта в трета тема в Twitter в четвъртък следобед. В изявление по имейл HBO подчерта, че проектът е в процес на разработване и отказа да коментира дата на пускане. Това ще бъде първата видео игра PlayStation, превърната в телевизионен сериал, според говорител на HBO. 

​Продължение на видеоиграта е заложено да удари магазините на 29 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *