Google деактивира интеграцията с Nest

Потребител на камера Xiaomi заяви, че неговият Nest Hub показва изображения от други домове

Google деактивира достъпа на устройствата на Xiaomi до своя Nest Hub и Assistant, след като собственикът на камерата съобщи, че вижда непознати неподвижни изображения, очевидно от други камери, потвърди Google пред The ​​Verge. Проблемът за първи път беше докладван от Android Police.

„Ние сме запознати с проблема и контактуваме с Xiaomi, за да работим по поправка“, заяви говорител на Google в изявление. „Междувременно деактивираме интеграциите на Xiaomi на нашите устройства.“ Потребител съобщи за Reddit, че току-що закупената от него IP  камера за сигурност Xiaomi Mijia 1080p Smart показва изображения от домовете на непознати, ако се опита да предава от камерата в Google Nest Hub.

Камерите за домашна сигурност, базирани на IP, се борят със сигурността от самото начало, като се започне с редица лесно експлоатируеми проблеми в някои ранни модели. В последно време дори големи компании се надпреварват да подсигурят кадрите.

​Точно след Коледа производителят на интелигентни охранителни камери Wyze съобщи, че несигурен сървър излага данни за 2,4 милиона клиенти за повече от три седмици. Motherboard съобщи, че на камерите на Ring липсват някои основни мерки за сигурност, за да се предотврати неоторизиран достъп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *