Facebook Messenger приложение за MacOS е вече налично

Messenger за Mac вече е наличен и в България

След поетапното пускане в различни региони, преди 2 дни дойде ред и на България да се сдобие с настолно приложение за Messenger.Мнозина от нас чакаха именно това приложение за да можем да се насладим на истинска мобилност и лекота при разговор с любимите ни хора. Правило ли ви е впечатление колко е тежък сайта на Facebook в последната година и колко елемента ви се появяват на екрана само за да може да отговорите на някое съобщение? 

За хората, които предпочитат комуникация през мобилни и настолни приложения, вече има решение – Facebook Messenger е наличен за Mac и може да се свали безплатно от App Store с един клик – нападайте. 

messenger за MacOS

Това, което забелязваме веднага е че при влизане с нашият профил се изисква едно единствено потвърждение за нашата идентичност и това е – синхронизацията с актуалните съобщения е мигновенна. 

Приложението работи леко и не натоварва даже и MacBook от 2012г. а настройките все още са много ограничени – единствените опции за промяна са дали да получавате нотификации и да включите Do Not Disturb режим.

Има стандартната бяла тема, а ако използвате Dark Mode на вашата Mac машина, може да посочите да копира вида на системата и приложението автоматично ще включи наличният и за iOS Dark Mode. Очакваме такъв тъмен режим скоро и в сайта на Facebook за да запълним изживяването.   

Настолното приложение за Messenger позволява видео разговор с до няколко човека едновременно, както и през уеб версията, а ъпдейтите са си автоматични през App Store и лесно ще получите новите версии и функции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *