Facebook Messenger се появява на MacOS

Messenger с приложение за macOS в определени региони

На конференцията за разработчици на F8 за Фейсбук през 2019 г. компанията обяви планове за въвеждане на настолни приложения за популярното си комуникационно приложение Messenger. Сега, по-малко от година по-късно, приложението Messenger Mac започва да се разгръща. Въпреки, че все още не е наличен в САЩ, Messenger for Mac се появи в магазина за приложения на Mac на няколко други пазари.

Говорител на компанията каза, че това все още не е пълно стартиране. „Ние провеждаме малък тест на приложението Messenger за macOS на няколко пазара“, заяви говорителят. „Нямаме дата, когато то ще бъде достъпно, тъй като все още събираме отзиви от нашите потребители“, добавиха те.

9to5Mac и iPhone Hacks за първи път забелязаха стартирането на приложението, като се позоваха на публикация, публикувана на френски сайт за технологични новини, наречена MacGeneration.

Също така видяхме Messenger да пристига на няколко други международни пазара, включително Мексико, Полша и Австралия. Може да има и други локации, но все още не сме кликнали чрез връзки във всеки глобален магазин за приложения на Mac, за да ги потвърдим една по една. Десктоп версията на Messenger предлага подобна функция на мобилния клиент, включително поддръжка за гласов и видео чат, в допълнение към текстови съобщения. Предлагат се и групови чатове, разговори и видео чатове. И като мобилното приложение, потребителите могат да споделят файлове, да реагират с емоджи и да позволят на тъмна тема да намали отблясъците. Приложението е изградено с помощта на Electron, а не Catalyst.

Докато Electron е популярен начин за изграждане на приложения за десктопа от уеб приложение, той не е най-сигурният в никакъв случай. Пристигането на приложението идва само дни след като Facebook представи своето намалено и по-бързо Messenger приложение за iOS. Новото мобилно приложение премахва секцията Откриване, за да опрости интерфейса на приложението и да преориентира месинджърското изживяване около хора и истории, а не фирми и приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *