Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp не работят

Прекъсването на Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp започна в късният следобяд и почти осем часа по-късно няма признаци за възстановяване и никой от компанията майка не предложи обяснение на проблемите или прогнозите за това кога ще бъдат отстранени.

Докато няма Facebook, където обикновено хората прекарват голяма част от времето си, ви препоръчваме наш материал, който отразява проблемите с предоверяването в технологиите.

Точно докато Антигона Дейвис от Facebook беше на живо в CNBC, защитавайки компанията заради обвиненията предполагащи, че Instagram е вреден за тийнейджърите, цялата мрежа от услуги на компанията изведнъж излезе офлайн.

В Twitter, изпълнителният директор на Facebook за комуникации Анди Стоун казва: „Наясно сме, че някои хора имат проблеми с достъпа до нашите приложения и продукти. Работим за възможно най-бързото нормализиране на нещата и се извиняваме за неудобствата. „

Проблемът е в световен мащаб и можете да следите развитието му в Down Detector, където потребителите дават своята обратна връзка. Все още няма ясна информация защо социалните мрежи са офлайн и кога ще бъде възстановен нормалният начин на работа.

Висшият вицепрезидент на Cloudflare Дейн Кнехт отбелязва, че маршрутите на протокола на граничния портал на Facebook – BGP помага на мрежите да изберат най-добрия път за доставяне на интернет трафик – са „премахнати от интернет“. Докато някои спекулираха с хакери или с вътрешен протест срещу снощния доклад с вътрешна информация, все още няма информация, която да предполага, че има нещо злонамерено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *