Facebook Dating все още не е налично месеци след плануваната премиера

Месеци след обявената премиера Facebook Dating все още се бори с правните институции

Facebook Dating е новата платформа на Facebook, която е разработена за всички самотни души, които си търсят половинка. Въпреки, че 14-ти Февруари беше обявена дата за нейния старт в Европа, все още е на изчакване. От социалната мрежа искаха да направят силен старт на нашият пазар и да зарадват милиони хора с мечтаната половинка, но Ирландският правен орган сложи този план на пауза, тъй като били уведомени много късно.

Facebook Dating стартира в САЩ миналата година и в момента е достъпно в 20 страни по света. Услугата използва данни във вашия съществуващ акаунт във Facebook, за да ви позволи бързо да създадете профил за запознанства, а също така можете да интегрирате снимки от вашия акаунт в Instagram. След това можете да изберете да съвпадате с потенциални хора за среща сред приятелите си или да изберете да се срещнете с хора напълно извън вашата мрежа от приятели.

Facebook заявиха, че „отнема малко повече време, за да се гарантира, че продуктът е готов за Европейския пазар.“ Те добавиха, че „работят внимателно за създаването на строги защитни мерки за поверителност и сподели тази информация с IDPC преди европейското въвеждане“. Facebook казва, че е завършил необходимата оценка на поверителността на данните и го е споделил с регулатора при поискване.

Комисията за защита на данните също посочи, че след преглед на документите може да се наложи допълнителна консултация. Не може да се изключи и в крайна сметка комитетът да установи, че услугата за запознанства в сегашния си вид не отговаря на очакванията на ЕС; в този случай DPC може да поиска промени преди началото.

Засега единствената дата за стартиране на услугата в Европа е  „скоро в идните месеци“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *