Sony, Apple, Samsung – какво да очакваме от събитията този месец?

По нещо за всеки – iPhone 12, Apple Watch 6, iPad Аir, PS5, Galaxy S20

Септември е месеца, през който повечето компании обявяват продуктите, които чакаме цяла година със затаен дъх. Всеки от нас е фен на определена марка техника, игри и джаджи, а през тези 30 дни от годината сякаш е Коледа.

Вече видяхме конференцията на любимият на много геймъри Ubisoft. На нея бяха представени нови и интересни заглавия като ремейк на The Prince Of Persia и Immortals Fenyx Rising. Игрите и графичните подобрения ме оставиха без дъх, а новината за подобрена версия на Prince Of Persia ме върна 10-15 години назад във времето, когато това беше топ заглавие и задължителна придобивка. С носталгия си припомням прекараните часове бягайки по стените на полуразрушеният град и неутрализирането на орда озверели воини.

Датата, на която ще видим подобрената версия на Sands Of Time е 21 Януари 2021г., а Immortals Fenyx Rising пристига на 3 Декември 2020г.

Time Flies на Apple – 15 Септември

Apple Event обявено за 15 Септември в 20:00

От името на събитието можем да заключим, че фокуса ще са новите модели на Apple Watch, като Apple Watch Series 6, а според слухове ще има и нов бюджетен смарт часовник на цена около $199, който ще замести вече остарелият Apple Watch Series 3.

Очаква се представянето и на нов дизайн за iPad Air вдъхновен от iPad Pro. Според изтекла информация в социалните мрежи и снимки на новото упътване, екрана ще е от край до край, а Touch ID ще е вградено в бутона за включване/изключване.

Според приближени на компанията, тази година няма да видим новият iPhone 12 на конференцията, заради ограничената времева рамка. Традиционно Apple обявяват и новите версии на iOS и iPadOS успоредно със своите устройства, но тъй като тази година iPhone 12 е под въпрос може да видим iOS14 на по-късен етап.

Освен по-популярните продукти се очакват и няколко непотвърдени новости – по-малка и по-евтина HomePod, слушалки(може би X Generation?), които покриват цялото ухо, AirTags тракери, за които се говори, че вече се произвеждат и една изцяло нова бъндел услуга – Apple One, която включва абонаменти за Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ и допълнително облачно място в iCloud.

Time Flies може да се гледа наживо на сайта на Apple утре, Вторник 15 Септември в 20:00 българско време.

Sony представя PS5 – 16 Септември

Може би едно от най-очакваните събития от геймърската аудитория – обявяването на новата конзола Sony PlayStation 5.

Изглежда все по-вероятно да разберем цената на PS5 в Сряда, особено като се има предвид, че Microsoft започва предварителни поръчки за Xbox на 22 Септември. Конзолата Xbox Series X на Microsoft е на цена $ 499, но Sony има да разкрива две цени за своето цифрово издание PS5 и обикновеното PS5. Може да сме на път да станем свидетели на някои конкурентни цени от следващо поколение, особено като се има предвид Xbox Series S на Microsoft за $ 299.

Събитието PlayStation 5 на Sony ще се проведе в Сряда от 23:00 българско време, а всеки може да го следи на www.PlayStation.com/PS5 или в YouTube канала на Sony.

Само един ден след това, на 17 Септември ще видим представянето на Sony Experia от 10:00 българско време.

Samsung Galaxy Fan Edition – 23 Септември

Самсунг Galaxy Fan Edition

През последните няколко седмици бяха пуснати Galaxy Note 20 Ultra и Note 20 на Samsung, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Watch 3, няколко таблета и много други – но компанията все още не е завършила със събитията. Ще има още една виртуална презентация на Samsung Unpacked на 23 Септември в 17:00ч. българско време. Тази е озаглавене „Galaxy Unpacked for Every Fan“, което е доста очевиден намек, че ще отбележи официалното разкриване на слуховете за Galaxy S20 Fan Edition.

Съвсем наскоро телефонът бе намерен на уебсайта на Verizon от Android Police. Течовете и слуховете предполагат, че ще запази някои хардуерни спецификации на стандартния S20 – като 120Hz дисплей и процесор Snapdragon 865 – но ще направи понижаване на други места (като резолюция 1080p), за да помогне за понижаване на цената под флагмана. Що се отнася до точно каква ще бъде тази цена, все още не се знае.

Verizon все още има въртящ S20 Fan Edition на уебсайта си в няколко цвята: червено, тъмно синьо, розово и ментово зелено. Както често се случва при Samsung, телефонът може да се предлага в различни цветове за различни оператори и региони. Официалната покана на Samsung показва опциите за тъмно синьо и мента.

Запишете датата в календара си – Samsung Unpacked на 23 Септември в 17:00ч. българско време наживо на сайта на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *