Искате ли Android приложения на вашият Windows PC? Ето как!

От днес можете да инсталирате и ползвате Android приложения на вашият Windows компютър или лаптоп

Майкрософт подобриха интеграцията на своето приложение Your Phone и то вече ви позволява да ползвате вашите любими мобилни приложения директно на големият екран на вашият компютър или лаптоп.  

Microsoft вече позволява на потребителите на Windows 10 да стартират приложения за Android, рамо до рамо с приложения на Windows на компютър. Това е част от нова функция в Your Phone, достъпна за тестери на Windows 10 днес, и се основава на копирането на екрана на вашият телефон, което приложението Your Phone на Microsoft вече предоставя. Вече можете да получите достъп до списък с приложения за Android в приложението Your Phone на Microsoft и съответно да стартирате тези мобилни приложения. Те ще се изпълняват в отделен прозорец извън приложението Your Phone, огледално от вашия телефон.

Тази нова поддръжка на Android приложение също позволява на потребителите на Windows 10 да правят многозадачни задачи с други приложения за Windows с поддръжка на alt + tab и дори ще можете да закачите тези приложения за Android към лентата на задачите на Windows 10 или Старт менюто. Възможността да стартирате приложенията директно от телефона си на екрана на вашата персонална WIndows 10 машина, означава, че вече не е нужно да търсите опции за клониране, а можете просто да прикачите любимите си приложения за Android към лентата на задачите и да ги стартирате, сякаш те са редовни приложения за Windows.

За да можете да се възползвате от новата функция трябва да отговаряте на 2 условия: 

  1. Да притежавате съвместимо Android устройство – тук е списъка с такива, но засега всичко се свежда до Самсунг.
  2. Да включите опция за тестване на ранни разработки на WIndows 10 – Windows Insider testing.

Все пак имайте предвид, а и от Microsoft предупреждават, че не всички мобилни приложения са напълно съвместими с Windows 10 и е разбираемо те да не работят както трябва. Някои от тях могат да блокират възможността за прехвърляне на други екрани, като вместо това създават черен екран. Някои приложения и игри също няма да реагират на клавиатура или мишка, а други може да възпроизвеждат аудио от вашия телефон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *