Коронавируса забави филмовите продукции – нови премиерни дати за 2020г. и 2021г.

Новите премиерни дати за филмите през 2020г. и 2021г. са обявени

Covid-19 засегна всяка една индустрия без изключение, а при някои удара беше много жесток и хиляди работни места бяха закрити за дни. Филмовата беше една от тях, но виждаме размърдване в заглавията и датите, на които можем да им се насладим. Закъсненията са нападнали големи филми, включително Wonder Woman 1984, Black Widow на Marvel, трилъра на Джеймс Бонд Няма време за умиране, Mulan, F9 и A Quiet Place Part 2. Някои големи филми са отменени, докато някои, като „Хрътката“ на Том Ханкс, са променили курса към стрийминг услуги вместо това. Но много от най-големите филми вече са посочили дати на премиери, така че ние събрахме преработения график, за да видим кога (или ако) те идват на кино екраните.

imdb soul

Soul (19ти Юни)

Pixar ви отвежда на джаз одисея за тази музикална анимация, която в момента се придържа към планираната дата на излизането му в началото на лятото. Докато пандемията продължава, това може да се окаже оптимистично – но Disney има толкова много филми в графика, че ще се бори да намери нов слот за Soul, ако театрите останат затворени.  

​Оригинална дата на издаване: Непроменена

imdb tenet

Tenet (17ти Юли)

Трилърът на Кристофър Нолан „Тенет“ също е отстоявал позицията си и се е придържал към планираната си дата, дори когато останалите филми от лятото бяха отложени или разсрочени. Но дори и кино салоните да бъдат отворени отново през юли, публиката може и да е предпазлива от към събирания.  

Оригинална дата на издаване: Непроменена

imdb Mulan

Mulan (24 Юли)

Отлагането дойде по-малко от две седмици преди  премиерата – достатъчно късно, че някои зрители и критици видяха филма на прожекциите на екрана, наричайки новия Мулан „величествен“ и „вълнуващ“.

Оригинална дата на издаване: 27 март 2020 г.

imdb wonder woman

Wonder Woman 1984 (14 Август)

Warner Bros изчака до 24 март, преди да обяви, че Wonder Woman 2 ще се забави, но с отлагането на повечето други блокбастери беше ясно, че продължението на комиксите от DC ще трябва да смени планираната дата за издаването му за юни.

Оригинална дата на издаване: юни 2020 г.

imdb bill ted face the music

Bill and Ted Face the Music (21 Август)

Звездата Киану Рийвс ще превземе сърцата ни в тази научнофантастична комедия. 

​Оригинална дата на издаване: Непроменена

imdb monster hunter

Monster Hunter (4 Септември)

Невероятната Мила Йовович…. повече няма нужда да говорим.

Оригинална дата на издаване: Непроменена

imdb kingsman

The King’s Man (18 Септември)​

Оригинална дата на издаване: Непроменена

imdb candyman

Candyman (25 Септември)

Този римейк на ужасите, режисиран от Ниа ДаКоста и написан от Джордан Пийл, е избутан до септември.

Оригинална дата на издаване: 12 юни 2020 г.

Bios (2 Октомври 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

The French Dispatch (16 Октомври 2020)
Андерсън се завръща с повече идиосинкратични арт-къщи във „The French Dispatch“ с участието на Тимоте Шаламет, Бил Мъри, Саирсе Ронан, Тилда Суинтън и Франсис Макдорманд.
Оригинална дата на издаване: Юли

Halloween Kills (16 Октомври 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

Black Widow (6 Ноември 2020)
Първоначално насрочен за 1 май, Черната вдовица на Марвел е върната към 6 ноември. През март Дисни първоначално отлага филма до неуточнена дата, след което на 3 април потвърди, че Черната вдовица ще дебютира тази зима – включително продължение на Captain Marvel, Thor, Black Panther и Doctor Strange през следващите няколко години.
Оригинална дата на издаване: Май 1, 2020

Red Notice (13 Ноември 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

No Time to Die (25 Ноември 2020)
Финалa на Даниел Крейг като 007, режисиран от Кари Фукунага и съавтор на Фийби Уолър-Бридж, беше първият голям филм, който забави излизането. „No Time to Die“ вече беше загубил първоначалния си режисьор и два пъти промени датата на излизането си, но продуцентите се опасяваха, че закриването на много театри по целия свят поради коронавирус ще навреди на боксофисите на доходоносни международни пазари.
Оригинална дата на издаване: Април 2020

Godzilla vs Kong (20 Ноември 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

Raya and the Last Dragon (25 Ноември 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

Free Guy (11 Декември 2020)
Екшън комедията с тематични видеоигри с участието на Райън Рейнолдс бе предвидена за лятото, но сега ще се отвори близо до края на годината.
Оригинална дата на издаване: Юли 3, 2020

West Side Story (18 Декември 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

Coming 2 America (18 Декември 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

Dune (18 Декември 2020)
Оригинална дата на издаване: Непроменена

Top Gun: Maverick (23 Декември 2020)
Чакахме повече от 30 години за продължение на оригиналния Top Gun от 1986 г., така че какви са още няколко месеца?
Оригинална дата на издаване: Юни 24, 2020

Eternals (12 Февруари 2021)
Другосветският ансамбъл на Marvel е трябвало да се отвори през ноември, но е натъпкан през новата година, за да направи път на Черната вдовица.
Оригинална дата на издаване: Ноември 6, 2020 

Ghostbusters: Afterlife (5 Март 2021)
На 31 март Sony взе решение да премести целия си списък от театрални издания. Така възкресението на малкия град на Джейсън Рейтман от Ghostbusters е изтласкано от юли 2020 г. до 5 март 2021 г., като взима слотът на Sony, който първоначално е бил предназначен за адаптираният по видеоигра Uncharted.
Оригинална дата на издаване: Юли 10, 2020

Morbius (19 Март 2021)
Като част от голямото пренастройване на Sony, филмът за вампири на Джаред Лето Morbius е избутан от юли до средата на март следващата година.
Оригинална дата на издаване: Юли 31, 2020

F9 (2 Април 2021)
С участието на Вин Дизел, Джон Сина и Чарлийз Терон, деветият филм за Бързи и Яростни трябваше да бъде отворен през май 2020 г., но той беше един от първите, които бяха пренаредени, като направиха смелата стъпка да се движат близо година до април 2021 г. – дата по-рано заета за следващия филм от Бързата сага. Все още няма информация за това кога ще излезе 10-ият и последен филм.
Оригинална дата на издаване: Май 2020

Shang-Chi and the Ten Rings (7 Май 2021)
Екшън-филмът за бойни изкуства на Marvel с участието на Симу Лю като мистичен боец ​​Шан-Чи също беше преструктуриран от Дисни.
Оригинална дата на издаване: Февруари 2021

Jungle Cruise (30 Юли 2021)
Емили Блънт и Дуейн Джонсън правят круиз в джунглата, отлаган от Дисни цяла година.
Оригинална дата на издаване: Юли, 2020

Uncharted (8 Октомври 2021)
Uncharted, с участието на Том Холанд, беше първият от блокбастърите за следващата година, който беше официално преместен.
Оригинална дата на издаване: Март 5, 2021

The Batman (1 Октомври 2021)
Робърт Патинсън ще облече Батман костюма за това забавено DC приключение.
Оригинална дата на издаване: Юни 25, 2021

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (5 Ноември 2021)
Феновете на „Доктор Стрейндж“, изигран от Бенедикт Къмбърбач, ще трябва да изчакат, преди да влязат в Мултивселената на лудостта благодарение на препродреждането на Marvel.
Оригинална дата на издаване: Май 2021

Artemis Fowl (Отменен)
Фантастичното приключение на Disney, ориентирано към младостта Artemis Fowl, трябваше да излезе през май 2020 г. Но вместо това сега то ще прескочи напълно театрите, за да бъде пуснато в стрийминг услугата Disney Plus на някаква неизвестна дата в бъдеще. Ще го последват ли други филми направо до домашното издание?
Оригинална дата на издаване: Май 29, 2020

Minions: The Rise of Gru (неуточнен)
Анимационното продължение Миньони: Възходът на Гру се отлага за неопределено време, така че все още не знаем кога (или дори дали) ще дойде по кината. 
Оригинална дата на издаване: Юли 3, 2020

A Quiet Place Part II (неуточнен)
Джон Красински режисира Емили Блънт и Килиан Мърфи в „Тихо място 2“, пост-апокалиптична история за свят, в който шумът се равнява на смъртта. Почти мълчаливото продължение трябваше да бъде отворено на 20 март, но едва седмица преди това Paramount обяви, че отлага издаването до неуточнена дата по-късно през годината
Оригинална дата на издаване: Март 2020

The New Mutants (неуточнен)
Определено един от най-затруднените филми, на който някога са започвали снимки, The New Mutants първоначално беше планиран да излезе през 2018 г. и вече беше преместен два пъти, когато придобиването на Disney от Fox го върна отново. Сега тя е отложена за неопределено време, което прави четвъртото отлагане за чилъра, фокусиран върху тийнейджърите, с участието на Аня Тейлър-Джой и Мейзи Уилямс.
Оригинална дата на издаване: Април 2020

Spiral (неуточнен)
Прераждането на франчайза Saw с участието на Крис Рок и Самюъл Л. Джаксън, първоначално планиран за Май, бе отложено за неопределено време от Lionsgate заедно с оригинални трилъри Run и Antebellum, в които участва Дженел Монае.
Оригинална дата на издаване: Май 15, 2020

The Tomorrow War (неуточнен)
Крис Прат трябваше да оглави този оригинален научнофантастичен филм, но сега не е сигурно кой ден ще се появи.
Оригинална дата на издаване: 25 Декември 2020

Greyhound (Apple TV Plus, неуточнен)
Том Ханкс участва и режисира този епос от Втората световна война за конвой от кораби, сражаващи се с U-Boats. На 20 май бе обявено, че Apple TV Plus ще излъчва Greyhound, което прави един от първите големи филми, които пропускат изцяло театрите. Това е и преврат за стрийминг услугата на Apple, която създаде много оригинално съдържание, но все пак има някои догонващи действия срещу Netflix и Amazon Prime Video.
Оригинална дата на издаване: 19 Юни 2020

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *