Дали Call of Duty Modern Warfare ще последва примера на Fortnite

Epic оптимизираха Fortnite и след сваляне на последният ъпдейт тя заема завидните 30GB

Преди няколко седмици Epic направиха нещо, което всички геймъри искат – подобриха качеството на играта си, но значително намалиха нейният размер. След оптимизация на цялостната структура на файловата система Fortnite вече заема едва 30GB дисково пространство. Като се има предвид, че преди това гонеше 100GB, промяната е значителна.

Това ви дава повече място за дишане и други игри в случай че имате инсталиран чудовищния Call of Duty: Modern Warfare / Warzone, който е вече над 200GB.

Call of Duty Warzone голям размер

Като един фен на Call of Duty и света на Warzone във Verdansk единствено се питам дали Infinity Ward няма да направят нещо подобно скоро. При всеки нов наличен ъпдейт възниква въпроса „Какво още мога да изтрия“ от конзолата. В последният месец се чуха слухове за подобрения в размера на играта, но засега няма нищо потвърдено, а единствено се забелязва имплементирането на Warzone, Modern Warfare и новата Cold War.

Ако трябва да сме напълно обективни Infinity Ward ни дават опция да намалим размерът на Call of Duty Modern Warfare по малко заобиколен начин – чрез изтриване на ненужните елементи. Тоест ако искате да играете единствено безплатният Warzone, а специалните мисии и екстри не ви вълнуват, съвсем спокойно можете да се насочите към менюто и да ги премахнeте, като това ще ви освободи до 80GB място на вашият хард диск.

Изтриване на DLC в Modern Warfare

Междувременно конкуренцията не спи. Както бележка за актуализацията Fortnite подчертава, че PC плейърите ще трябва да изтеглят по-голям от нормалните пач, преди да влезе в сила цялостното намаляване на размера на файла. Но след това играта трябва да заема не повече от една трета от предишния си размер. Пачът също така настройва играта за подобрена производителност при зареждане и по-малки бъдещи корекции, ускорявайки времето, необходимо за актуализиране на Fortnite и връщане към играта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *