Apple ще пусне iOS 14 и iPadOS 14 днес

Нетрадиционно бързо, но едва ли някой ще се оплаче

Следващите големи актуализации на Apple за iPhone, iPad, Apple Watch и Apple TV са почти тук. На вчерашното събитие „Времето лети“, компанията обяви, че iOS 14 и iPadOS 14, заедно с най-новите актуализации на watchOS и tvOS, ще започнат да се предлагат в сряда, 16 септември. Към днешна дата разработчиците на приложения все още не са получили завършените компилации Golden Master (GM) на тези актуализации, така че графикът за пускане на софтуера на Apple изглежда странно прибързан. Но кой бяга от безплатни подобрения.

iOS 14 за първи път пренася Widgets на началния екран на iPhone, събира всичките ви приложения в нова библиотека с приложения и добавя режим картина в картина (който вече беше наличен на iPad). Има и ново приложение за превод. iPadOS 14 няма да ви позволи да поставяте приспособления навсякъде, където искате на началния екран, но надгражда върху това, което можете да направите с Apple Pencil. Новата Scribble функция на iPadOS 14 ви позволява да „пишете на ръка във всяко текстово поле в iPadOS и думите ви автоматично да се преобразуват в текст“. Освен това, повече от родните приложения на Apple добавят странични ленти и разширени менюта, за да се възползват от по-големия екран на iPad.

И двете актуализации споделят подобрения в Messages (като фиксирани разговори, споменавания и вградени отговори), навигация за колоездене в Maps, компактни известия за входящи повиквания, подобрения в поверителността, преработено приложение Music и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *