Apple iPhone 12 – нов телефон с нов дисплей. Добре дошъл OLED.

Чакането приключи – iPhone 12 е вече тук с нов OLED дисплей.

По-добре късно, отколкото никога, но дали чакането си е заслужавало? Оставяме това да решите вие, а ние ще ви запознаем с изяществото и новите екстри, които iPhone 12 предлага.

iPhone 12 5G
iPhone 12 в една снимка

Запазвайки същият 6.1-инчов размер на дисплея като iPhone 11 и iPhone XR преди него, най-новият „основен“ iPhone прави преход от LCD екран към OLED. И както се очакваше, телефонът има плоски алуминиеви страни за цялостен външен вид, който съвпада с iPad Pro и iPhone 4.

iPhone 12 ще се предлага в черно, бяло, синьо, червено и зелено, а цените започват от $ 799. Предварителните поръчки се приемат от този Петък, а iPhone 12 ще бъде наличен на 23 октомври. За съхранение можете да избирате между 64GB, 128GB и 256GB. Освен плоските страни, той все още до голяма степен наподобява iPhone 11. В горната част все още има прорез, в който се помещава технологията Face ID на Apple, въпреки че рамките около екрана са намалени. На гърба си, iPhone 12 има две камери, поместени в матирано стъкло, което прави приятен контраст с останалата част от лъскавия заден панел.

iPhone 12 задна камера
iPhone 12 задна камера

Най-бързата бленда в iPhone досега

iPhone 12 има 12-мегапикселова f / 1.6 основна камера – най-бързата бленда в iPhone досега – и 12MP ултраширока. Apple твърди, че производителността при слаба светлина се е подобрила и компанията е продължила напредъка си в изчислителната фотография, за да увеличи детайлите и динамичния обхват. Предната камера на iPhone 12 също придобива Нощен режим. Apple също се стреми да подобри безжичното зареждане на iPhone 12, който съдържа система „MagSafe“ с вградени магнити, за да гарантира, че iPhone правилно се захваща с поддържаните аксесоари MagSafe. Калъфи, зарядни устройства и други аксесоари се закрепват магнитно върху iPhone 12. Apple представя двойно безжично зарядно устройство за iPhone и Apple Watch, което използва новата технология MagSafe.

Двойно зарядно за iPhone и Apple Watch
Двойно зарядно за iPhone и Apple Watch

Неприятната „изненада“, за която се говори от месеци и се потвърди от много източници е вече факт – в комплекта на новите iPhone модели няма да има зарядно или слушалки. В кутията ще присъстват единствено вашият телефон, USB кабел за зареждане и синхронизирани, както и съпътстващите книжки с упътвания.

Наред с 6,1-инчовия iPhone 12, Apple представи и по-малък 5,4-инчов модел, който нарича iPhone 12 mini, като естествено и двата iPhone идва с iOS 14.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *