Apple анонсира нов iPad Air, който прилича на iPad Pro, със стартова цена от $599

Apple казва, че новият iPad Air ще се предлага от следващия месец в пет цвята: сребърен, космически сив, розово златен, зелен и небесно син, на цена от $599.

Apple представи снощи нов iPad Air, който изглежда много подобен на iPad Pro. Това е значителна промяна в дизайна от сегашния Air, който беше съживен миналата година, за да застане между iPad и iPad Pro. За разлика от старият модел този нов iPad Air има много по-тънки рамки около дисплея.

Apple използва по-голям 10,9-инчов Liquid Retina дисплей (2360 x 1640) на този нов iPad Air, който е изцяло ламиниран с поддръжка True Tone и антирефлексно покритие. За да оптимизира този дисплей, Apple премести сензора за пръстови отпечатъци Touch ID в бутона за захранване в горната част. Това го прави първият iPad с биометрични данни, вградени в бутона за захранване.

https://youtu.be/r_VSll0WLZE

Apple прави някои големи промени в чиповете, захранващи този таблет. Той ще се захранва от Apple A14 Bionic, 5nm чип с шест-ядрен процесор и 11,8 милиарда транзистора. Apple обещава 40% подобрение на производителността спрямо последния iPad Air и подобрена графична поддръжка, благодарение на новия четириядрен графичен процесор.

Apple преминава към USB-C и на iPad Air, подобно на iPad Pro, и ще поддържа 20W зареждане и 5Gbps трансфер на данни. Wi-Fi 6 също е включен и ще се предлагат опционални LTE модели, като Apple обещава 60 процента по-бърза LTE свързаност. Относно камерата, Apple дори заема 12-мегапикселовата задна камера от iPad Pro и я надгражда с подобрена видео стабилизация. Предна 7-мегапикселова FaceTime HD камера е монтирана в Air, с интелигентен HDR и поддръжка за 1080p 60fps видеозаснемане.

Apple очевидно освежи iPad Air, за да доведе повечето функции на iPad Pro до по-достъпна цена. На iPad Air все още липсва дисплей с висока честота на опресняване от 120 Hz, който се намира в iPad Pro, поддръжка на Face ID и новата му камера lidar. Ако все пак можете да живеете без тези функции, тогава iPad Air изглежда като правилният избор за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *