Отговорът на Apple за OLED може да пристигне още през следващата година

Новите Mini-LED iPad и MacBook Pro на Apple могат да пристигнат през 2020 г.

От месеци се носят слухове, че от Apple работят върху iPad и MacBook с мини-LED дисплеи, а нова изследователска бележка на отбелязания анализатор Минг-Чи Куо вече е определила кога да ги очакваме: в края на 2020 г., според 9to5Mac. Куо първоначално пусна слуховете, че Apple работи върху лаптопи и таблети с новата технология на екрана в началото на тази година, но по това време той постави датата като 2020 или 2021 г. Новата бележка за изследователската работа потвърждава това, прогнозирайки, че Apple ще пуснете както iPad Pro, така и 16-инчов MacBook Pro с Mini-LED екрани още в края на следващата година.

Според забележката на Куо, актуализацията на iPad Pro ще дойде по-рано, през третото тримесечие на 2020 г., а също така ще има и актуализиран A14X процесор (вероятно, специфична за iPad версия на Apple процесор за iPhone 2020). MacBook Pro ще последва на по-късна дата през Q4, подобно на времето на старта на сегашния 16-инчов MacBook Pro. Освен това Куо очаква, че Apple ще пусне повече Mini-LED хардуер през следващите две до три години. 

Според Куо Apple се интересува от Mini-LED панели специално над OLED за по-големите си устройства, тъй като те предлагат подобни предимства, като локализирано затъмняване, широка цветова гама и висок контраст и динамичен диапазон, без минусите – а именно OLED изгаряне, което може да представлява особено предизвикателство със статичните елементи на екрана, като док и лентата с менюта в macOS.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *