Apple представиха новия си iPad 10.2″

Apple обяви най-новата версия на най-популярния си таблет: стандартния iPad. Този нов модел е деветото поколение на iPad, дебютирал за първи път през 2010 г., и разполага с нов процесор, наречен A13 Bionic. Освен това има нова 12-мегапикселова предна камера, която поддържа функцията Center Stage, която дебютира с iPad Pro миналата година.

Останалата част от iPad от 9-то поколение ще изглежда много позната на всеки, който е виждал iPad през последните няколко години, пълен със същия Home бутон, рамки, единична задна камера и Lightning порт, които сме виждали преди.

Apple казва, че новият процесор е с 20 процента по-бърз от този в текущ модел. 10,2-инчовият дисплей е със същия размер и разделителна способност като преди, но сега поддържа функцията True Tone, която автоматично регулира цветовата температура на екрана към околното осветление.

iPad 10.2" 2021

Най-новият iPad ще се достави с iPadOS 15, който беше обявен по-рано тази година и включва подобрения на началния екран на iPad, организацията на приложенията и функциите за многозадачност. Базовият модел iPad е този, към който повечето хора се стремят, тъй като това е най-икономичният модел в гамата.

Тази година Apple увеличи базовата памет до 64 GB и запази началната цена от 329 долара същата. IPad е съвместим и с първото поколение Apple Pencil и Apple Smart Keyboard. Той ще се предлага в сребристо или космическо сиво и може да бъде поръчан от днес, 14 септември, като доставките се очакват през следващата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *