Apple и Johnson & Johnson се присъединяват към ново проучване, за да видят дали Apple Watch може да намали риска от инсулт

Новото изследване на Heartline е отворено за хора на възраст 65 и повече години и отвореното записване започва от днес.

Apple и Johnson & Johnson обявиха ново проучване, наречено Heartline във вторник за изследване на предсърдно мъждене и ранно откриване на инсулт с помощта на Apple Watch.Johnson & Johnson и Apple обявиха във вторник ново проучване, наречено Heartline, за да разберат дали Apple Watch може да помогне за намаляване на риска от инсулт и откриване на предсърдно мъждене (AFib) рано. AFib е основната причина за инсулт, но Джонсън и Джонсън заявиха, че диагностицирането може да бъде трудно, защото хората често не проявяват симптоми. 

През декември 2018 г. Apple започна да предлага откриване на AFib на Apple Watch Series 4. Една функция позволява на потребителите да извършат бърз тест с помощта на Apple Watch, за да видят дали може да имат AFib. След това тези потребители могат да се консултират за резултатите с лекар за допълнителен анализ и тестване, ако е необходимо. 

През последните няколко години Apple поставя основите за въвеждане на нови здравни характеристики и изследвания в своите продукти. Компанията разглежда здравето като една от основните си области на растеж в бъдеще, наемайки десетки лекари, които да включат повече функции в своите продукти. Миналата година изпълнителният директор на Apple Тим Кук каза на Джим Креймър от CNBC, че смята, че „най-големият принос на Apple за човечеството“ ще бъде свързан със здравните технологии.

„Проучването на сърдечните линии е общодържавно, рандомизирано, контролирано, базирано на приложения, виртуално проучване, спонсорирано от Janssen Pharmaceuticals, Inc., член на Janssen Pharmaceutical Company на Johnson & Johnson“, заявиха от компаниите. „Екипът работи с Apple за съвместно проектиране на проучването и приложението Heartline Study.“

Отвореното записване за новото проучване започва във вторник. То е отворено за всеки над 65 или повече години с традиционен Medicare и iPhone 6s или по-нов модел, работещ с поне iOS 12.2. „Допустимите участници ще бъдат рандомизирани в една от двете възможни групи.

Една група ще участва само като използва приложението Heartline Study на своя iPhone “, обясниха Джонсън и Джонсън. „Другата група ще участва, като използва приложението за проучване на своя iPhone в допълнение към получаването на Apple Watch, за да използва приложението ECG и функцията за уведомяване с нередовен ритъм.

Участниците, които вече притежават Apple Watch, също могат да се присъединят към проучването, с определени ограничения. “ Участниците, избрани в групата на Apple Watch, могат или да закупят часовник на намалена цена, или да вземат часовник на заем без разходи. Тези, които вземат заеми, ще трябва да върнат часовника в края на изследването. Точната намалена цена не беше оповестена.

​Приложението е достъпно безплатно в iTunes App Store.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *