Radeon Pro Duo

AMD анонсира най-бързата карта за гейминг в света

 

AMD обяви графичната карта AMD Raedon Pro Duo. Към нея е включен софтуерен пакет за разработчици LiquidVR SDK което я прави мощна платформа за VR (виртуална реалност) подходяща както за възпроизвеждане на VR, така и за създаване на неговото съдържание.

Платформата дебютира на конференцията за разработчици на игри в Сан Франциско и е предимно насочена за създаване на VR съдържание; тя включва оптимизации на приложения за повишаване на ефективността на работния процес и поддържа софтуер като Adobe Premiere, Adobe® After Effects, Blackmagic DaVinci Resolve Studio и Blackmagic Fusion Studio.

Изчислителната производителност от 16 терафлопа на графичната карта позволява както бърза разработка на VR приложения, така и поддръжка на DirectX 12 с максимален реализъм в игрите и приложенията. Това я прави идеална за “геймъри които създават и за създатели които играят” – каквото е и мотото на продукта.

AMD Radeon Pro Duo е мощна видео карта с два графични процесора Furcy от клас Fiji. Тя е и първият продукт от линията AMD VR Ready Creator. Видео картата заедно с LiquidVR SDK, е избрана за платформа на инициативата VR First на немската компания Crytek, която има за цел да обучава нови таланти съвместно с образователни институции по цял свят в разработването на виртуална реалност.

Ето и снимка на картата монтирана в красива Main Gear машина – направена специално за представянето:

Все още не са представени пълните характеристики, но ако се съди по информацията предоставена досега видео картата е с течно охлаждане, а имайки предвид че включва 2 Fiji GPUs можем да продположим, че удвоява спецификациите на Fury X. Което означава по 4GB HBM памет и 4096 поточни процесора или общо 8GB HBM памет и 80192 поточни процесора. Ето и бенчмарк от “3D Studio Max” представен от AMD:

AMD Radeon Pro Duo ще струва 1499 щатски долара и се очаква на пазара в началото на второто тримесечие на 2016  г, съобщиха от AMD на  изложението в Сан Франциско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *