Месечни архиви: август 2021

Start11 връща класическото „Старт“ меню в Windows 11

Windows 11 все още не е официално излязъл, но вече има опция да продължим да ползваме класическото старт меню от WIndows 10. Start11 се предлага като бета версия и връща класическия вид на менюто „Старт“ на Windows в Windows 11.

Тази първа бета версия е предназначена да възвърне част от загубената функционалност в текущото меню за стартиране на Windows 11“, казва Брад Уордел, главен изпълнителен директор на Stardock. „Имаме планирани много вълнуващи нови функции, които да направят менюто„ Старт “не само по-достъпно, но и по-полезно за компаниите и потребителите.”

Start11 включва потребителски интерфейс за конфигурация, който ще поддържа бъдещи проекти на менюто „Старт“, според Stardock. Докато предишното приложение Start10 имаше за цел да върне класическото меню „Старт“ на Windows 7 в Windows 10, Start11 ще отиде по-далеч, за да добави допълнителни функции към менюто „Старт“ на Windows 11.

Бета-версията Start11 се предлага от днес, на цена от 4,99 долара и предлага избор между менюто „Старт“ в стил Windows 7 или по-модерно, което връща част от класическия стил и функции на менюто „Старт“.

Какво да очакваме от Samsung Unpacked днес

Днес в 17:00 българско време ще се проведе Samsung Unpacked събитието, на което ще бъдат представени новите модели телефони и часовници на марката. Можете да следите събитието онлайн с предварителна регистрация.

Какви новости ни очакват?

През изминалите месеци имаше много течове на информация, характеристики и снимки, така че като цяло няма много неща, които да ни изненадат на днешното събитие. Все пак нищо не е сигурно, докато Samsung не си кажат думата.

Очаква се Samsung да обявят нови допълнения към линията си от сгъваеми телефони Galaxy Z Fold и Z Flip. Въз основа на течове, Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 изглеждат по-скоро като усъвършенстване на съществуващите дизайни на Samsung с най-новите спецификации. Новите Fold and Flip трябва да се предлагат с нови цветови опции и, в случай на Flip, преработен външен екран и корпус на камерата.

Сега, когато Samsung и Google разкриха партньорството си за интелигентни часовници с Wear OS 3, изглежда, че Samsung също може да пусне два от първите смарт часовници, които да го стартират. Изтеклата информация предполага, че Samsung ще покаже нови Samsung Galaxy Watch 4 Classic и Galaxy Watch Active 4. Говори се, че компанията ще актуализира своята линия от истински безжични слушалки с Galaxy Buds 2.

Galaxy Z Fold 3 получава ъпдейт.

Galaxy Z Fold 3 Galaxy Unpacked
Galaxy Z Fold 3

Samsung потвърди, че няма да има нов Galaxy Note през 2021 г. и изглежда, че Galaxy Z Fold 3 е най-новият водещ телефон, получил достъп до предишните изключителни функции на стилуса на Note. Изтекли изображения предполагат, че Fold 3 ще получи допълнителен калъф, който държи стилуса S Pen на Samsung, когато не го използвате.

Изглежда, че новият Fold ще е още по-усъвършенствана версия на предишните два модела, предлагайки три цветови опции (зелено, черно и сребро) и процесор Snapdragon 888. Очаква се телефонът да има 7,55-инчов вътрешен сгъваем екран и 6,23-инчов външен екран, като според слух и двата ще са със 120Hz честота на опресняване, според SamMobile.

За камерите, Евън Блас предполага, че Fold ще разполага с три 12-мегапикселови задни камери, едната от които ще бъде ултра широка, а другата телефото, според XDA-Developers. Външната селфи камера се очаква да бъде 10 мегапиксела, докато за вътрешната селфи камера се говори само за 4 мегапиксела.

Samsung Galaxy Z Flip 3 получава по-голям външен екран.

Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Z Flip 3
Samsung Galaxy Z Flip 3

Очаква се Galaxy Z Flip 3 да има нов външен дизайн с вертикално подредени 12-мегапикселови задни камери и по-голям 1,9-инчов дисплей на корицата за известия и снимки на селфи камера. Изтекли рендери от Evan Blass показват, че устройството се предлага в поне четири цвята: светло лилаво, светло жълто, сиво-зелено и черно.

Говори се, че вътрешният екран на Flip 3 е със същия 6.5-инчов размер на дисплея като оригиналния Z Flip, но с нов 120Hz дисплей с висока честота на опресняване. Съобщава се, че интериорната селфи камера ще има 10-мегапикселов сензор. Това може да не е драматична промяна в интериора от първия Galaxy Z Flip, но изтекли рендери предполагат, че Samsung може също да е намалил рамките на Flip 3. Подобно на другите водещи телефони на Samsung, Flip 3 вероятно ще се захранва от Snapdragon 888 и, в случая с Flip 3, същите 8GB RAM като първия Flip, според SamMobile.

Новите умни часовници Galaxy Watch 4 ще предлагат допълнителни опции за персонализиране.

Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4

Слуховете покрай тях са много, но голяма част от информацията не може да се потвърди, затова ще се фокусираме върху това, което знаем.

Очаква се Samsung да представи поне два нови смарт часовника – Galaxy Watch 4 Classic и Galaxy Watch 4 Active. Galaxy Watch 4 Classic ще има по-традиционна форма на часовник, с въртяща се рамка и размери 42 мм, 44 мм и 46 мм, което поне трябва да даде на хората повече възможности за размери. Говори се, че Galaxy Watch 4 Classic ще се предлага в две покрития, алуминий и неръждаема стомана, като и двете ще бъдат водоустойчиви на дълбочина до 50 метра.

По-елегантният и модерен Galaxy Watch 4 Active ще се предлага с два странични бутона и с размери 40 мм или 44 мм. SamMobile предполага, че ще можете да избирате между часовници в черно, маслинено зелено, розово злато или сребро, с допълнителни персонализации за часовници.

Очаква се и двата часовника да работят с новата съвместно разработена Wear OS 3 на Samsung и Google. Не се знае много за нея, но течовете определено изглежда показват, че работи и на двата нови часовника на Samsung. Samsung също показа част от One UI на Wear OS 3 на Световният Мобилен Конгрес в Барселона по-рано тази година.

Последни в нашата статия, но не и по важност, са Galaxy Buds 2.

Следващият модел безжични слушалки на Samsung, Galaxy Buds 2, не изглежда много различен от предшественика си по отношение на дизайна. Очаква се те да се появят в нови цветове и да имат подобрени възможности за заглушаване на шума, вероятно подпомогнати от силиконови накрайници за уши, подобни на тези на Samsung, включени в Galaxy Buds Pro.

ИЗТЕКОХА СНИМКИ НА ЛАПТОПИТЕ SAMSUNG GALAXY BOOK PRO И PRO 360

Говори се, че Galaxy Buds 2 ще бъде зелен (някои рендери приличат на вътрешността на шам фъстък), розов, черен и бял. Новият калъф за Buds 2 ще са с еднакъв бял екстериор, с цветен интериор, който съответства на самите Buds 2. Не е ясно каква ще е продължителността на живота на батерията, но документите на Федералната комисия по комуникациите, забелязани от XDA-Developers, показват, че кутията за зареждане на устройството има 500mAh батерия и всяка слушалка ще има батерия от 60mAh.

За актуална информация и новини ни последвайте в социалните мрежи, а ние се насочваме към онлайн събитието, което започва след минути.

Diablo 2: Resurrected пристига на 23 септември

Blizzard дава на играчите няколко шанса да изпробват Diablo 2: Resurrected, ремастър версията на едно от най-популярните заглавия в студиото, преди излизането на играта на 23 септември.

На 20 август ще е налична отворената бета, а ако сте от хората, които са поръчали предварително играта (или Diablo Prime Evil Collection, която също се предлага с Diablo III), можете да тествате бета версията още на 13 август.

Diablo II Resurrected пристига на 23 септември

Бета версиите няма да бъдат достъпни на Nintendo Switch. Можете да ги играете на компютър, Xbox Series X / S, Xbox One, PS5 и PS4. Ще бъдат активирани мултиплейър и кръстосана прогресия, което означава, че можете да се забавлявате с приятели и да проверите играта на различни платформ. Тук има една вметка – ако сте направили преордер за PS4 версията ще можете да тествате бетата само на PS4.

TONY HAWK’S PRO SKATER СЕ ЗАВРЪЩА С PS4 REMASTERED

В последните месеци Blizzard е под интензивен контрол след съдебно дело, в което се твърди, че компанията майка Activision Blizzard има култура на „постоянен сексуален тормоз“. Като знак на солидарност много от играчите по света няма да играят Diablo 2: Resurrected.

Apple ще се борят с педофилията

Престъпниците, в това число и педофилите, стават все по-изобретателни всеки ден. Учат се как да използват технологиите в тяхна полза и как да остават скрити. Новите нива на криптиране в месинджъри като iMessage и WhatsApp ги прави предпочитани в тези групи хора, защото затрудняват проследяването на съобщенията и предотвратяването на престъпления.

Apple имат идея и план как да помогнат в борбата със сексуалните престъпления срещу деца.

Нов алгоритъм, вграден във всяко Apple устройство, ще следи съдържанието на снимките и ако засече насилие срещу деца ще алармира. Системата все още се разработва и тепърва предстои да се обяви, но по предварителна информация процесът ще се извършва единствено на устройството на потребителя. Тъй като Apple всъщност нямат право да сканират снимките на техните сървъри, с оглед на личните данни, всички процеси са насочени към локално ползване.

Да предположим, че имате снимки от такъв характер (силно се надявам да нямате) и те седят на вашия iPhone. Новата система ще има предварително зададени черти, точки и характерни признаци за сексуално насилие над деца, а вашият iPhone/iPad ще сваля тази информация при всяка промяна от страна на Apple. След като данните за сравнение са свалени на вашето устройство то автоматично ще премине вашите снимки през сътоветният филтър. Ако някоя снимка отговаря на посочените изисквания ще се алармира компанията в Купертино и ще бъде предоставена за преглед от човек.

На близко ниво този вид система е подобна на функциите за машинно обучение за идентификация на обекти и сцени, които вече присъстват в Apple Photos. Анализът се извършва на устройството и потребителите могат да се възползват от по-добрата функционалност за търсене. На практика вече има изградена такава система – остава само да се пригоди за новите изисквания.

APPLE ДОБАВЯ ФУНКЦИИ В MAIL И SAFARI ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОНТРОЛ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ С IOS 15

Специалисти по сигурността сигнализират, че алгоритмите, които ще се използват, всъщност не са надеждни на 100% и със сигурност ще има фалшиво-позитивни сигнали, но детайлите за начина на работа все още не са изяснени и очакваме официална информация от Apple. А ако все пак сте примерен гражданин, въпреки фалшив сигнал, няма за какво да се притеснявате – каузата си заслужава.

Ако имате информация за престъпление срещу дете веднага сигнализирайте на съответните органи.