Месечни архиви: март 2021

Камера за сигурност Xiaomi 1080p Magnetic Mount [Ревю]

В днешната статия ще разгледаме тази малка джаджа, която може да подобри сигурността в нашия дом. Камера за сигурност Xiaomi 1080P Magnetic Mount е една от най-достъпните камери на пазара в момента и предлага куп екстри, с които ще ви запознаем по-долу.

Защо да изберем Xiaomi?

През последните години Xiaomi се наложи на пазара като марка с високо качество и бюджетни решения. Те предлагат широка гама продукти и чрез своята мрежа от компании могат да ви предложат стилни продукти във всяка една индустрия – от телбод и поставка за химикали, до висок клас мобилни телефони, които конкурират iPhone.

С интерес наблюдавах техния възход от момента, когато най-скъпият им телефон беше 150-200лв и се бореха за първи места сред ниския клас. През годините постепенно добавяха нови екстри и иновации, докато не изместиха Huawei по продажби на висок клас телефони. А цените продължаваха да са доста по-достъпни за нормалния потребител.

От 2013 насам са ми страст джаджите за умен дом и автоматизация. В миналото, и на друга длъжност, предлагах на мои клиенти изграждане на въпросните умни домове. Тогава тази услуга в България беше само една мистерия и никой не беше и чувал за това, че може да си включи осветлението от телефона. С интерес се обърнах отново към Xiaomi, когато видях техните продукти за смарт дом и домашна автоматизация. Ако преди това се налагаше архитект и инженер да посетят домът ви и да изготвят проект, който обикновено струваше около 10-20 хиляди за реализация, то сега всеки може да направи своят дом умен напълно сам. И естествено на над 10 пъти по-ниска цена.

Камера за сигурност Xiaomi 1080p Magnetic Mount – екстри и спецификации.

Няма нищо подобно на това да се чувстваме комфортно и безопасно в собствения си дом … Xiaomi Mi Home Security Camera 1080P осигурява Full HD 1080p записи при 20 кадъра в секунда с ултра широк ъгъл на гледане от 170º. Taka покрива широка площ от зоната, в която сте избрали да я поставите.

Xiaomi Mi Home Security Camera 1080P FullHD
Xiaomi Mi Home Security Camera 1080P FullHD 170 градуса ъгъл на гледане. Снимка: Интернет

Можете да записвате всичко без никакво прекъсване през целия ден! Благодарение на инфрачервените LED светлини с мощност 940 nm, камерата за домашна сигурност ви позволява да видите какво се записва дори на тъмно, независимо дали е нощ, ден или светлината е изключена.

нфрачервените LED светлини с мощност 940 nm, камерата за домашна сигурност ви позволява да видите какво се записва дори на тъмно
Режимът за снимане през нощта не намаля качеството. Снимка: Интернет

Mi Home Security Camera 1080P ще ви предупреди, когато открие странни движения. Интелигентният сензор за движение ефективно намалява фалшивите аларми, причинени от промени в светлината, нашите домашни любимци или малки насекоми, откривайки само човешки движения.

Общувайте с човека от другата страна на камерата. Mi Home Camera 1080P Magnetic Mount интегрира както микрофон, така и високоговорител.

Следете всичко, което се случва у дома от вашия смартфон. Погледнете набързо, за да видите как протичат нещата в къщата или извън нея и запазете спокойствие благодарение на 2.4G WiFi свързаност.

Когато става въпрос за памет, винаги можете да сложите една MicroSD карта памет до 32GB. На нея ще се запават всички клипове от постоянното записване или при движение.

В заключение, Xiaomi Mi Home Security Camera 1080P Magnetic Mount е удобна нова камера за наблюдение на Xiaomi, за да запази дома ви в безопасност на ниска цена. С разделителна способност Full HD 1080p, нощно виждане, ултраширок ъгъл, водоустойчив IP65 и магнитна стойка за лесно поставяне там, където имате нужда.

Изтекоха снимки на лаптопите Samsung Galaxy Book Pro и Pro 360

Съществуването на двата лаптопа – Galaxy Book Pro и Pro 360 – е известно от поне няколко месеца, след като SamMobile забеляза, че те са били регистрирани в Bluetooth SIG през януари. Изтеклите снимки и репорти подсказват какво можем да очакваме от Samsung. Според Еван Блас може да ги видим още през април.

Какво знаем за Galaxy Book Pro и Pro 360 ?

Маркетинговите изображения бяха публикувани във Voice от Evan Blass. От снимките се вижда, че двата модела идват в размери 13″ и 15″, а от репорт от предните месеци знаем, че ще имат OLED дисплеи, Thunderbolt 4 и допълнителна LTE поддръжка.

Туитър пост на WalkingCat показващ спецификациите, които да очакваме.

Твърди се, че работят с процесори от 11-то поколение на Intel, а 15-инчовата версия на Galaxy Book Pro може да се предлага с графичен чип Nvidia MX450. Това малко ме озадачава, защото виждам комбинация от последни технологии с базово видео, но ако ще го използвате предимно за работа няма да имате нужда от по-силна видео карта. Galaxy Book Pro ще се предлага както в синьо, така и в сребристо, докато Pro 360 ще се предлага във морско синьо и златисто.

Блас потвърждава, че Pro 360 ще поддържа стилуса S Pen на Samsung. Изображения показват, че някои варианти на лаптопите ще включват и клавиатури в пълен размер с numpad. На изображенията Pro 360 има USB Type-C порт, жак за слушалки и слот за microSD карта, докато Pro е показан с Type-A порт, видим до слота за карта памет и жака за слушалки.

WalkingCat споделя в Туитър, че с появяването на двата нови лаптопа може да очакваме и 14″ FHD Galaxy Book Go.

Samsung Galaxy Book Go
Samsung Galaxy Book Go. Снимка: Туитър

Ако сте пропуснали нашата статия за последните Huawei лаптопи можете да я прочетете тук.

Revolut поставя банкирането в джоба ви

Всеки от нас ползва услугите на някоя банка. Малко са хората, които могат да избягат от затвореният кръг, който се налага от години. Искате да изтеглите кредит – заплатата ви трябва да се получава в съответната банка, за да ползвате преференции. Искате да започнете работа – трябва ви IBAN, по който да получавате месечното си възнаграждение. И естествено като всяка услуга си има съответната месечна или годишна такса за обслужване на парите ви. Revolut премахва ограниченията и слага банкирането в джоба ви.

Какво е Revolut?

Те изграждат първия в света наистина глобален финансов суперап. През 2015 г. Revolut стартира във Великобритания, предлагайки парични преводи и обмен. Днес клиентите по целия свят използват десетки иновативни продукти на Revolut, за да правят повече от 100 милиона транзакции на месец.

Накратко казано Revolut е онлайн банка. Няма офиси, няма чакане по опашки, няма сърдити лелички, които да се опитват да ви набутат поредната кредитна карта или застраховка. Инсталирате мобилно приложение на вашия телефон и оперирате изцяло от него. Няма месечни такси обслужване, няма „малък шрифт“.

Защо да изберем Revolut пред някоя банка?

Винаги ще се намери някой, който няма да харесва тази услуга или просто ще го е страх да я изпробва. Основното преимущество е защото е лесно и приложението се управлява интуитивно. Безплатно теглене от банкомати в целия свят, безплатни международни плащания, всичко се осчетоводява на секундата и винаги знаете каква е вашата наличност са само част от плюсовете, които мога да изброя веднага. Има и много други положителни страни, но все пак не сме на комисионна при тях, че да ги хвалим толкова. Приканваме ви да посетите техният уебсайт и да се запознаете с подробните условия.

Естествено, те не са благотворително дружество и трябва да получават заплащане за свършената си работа. Предлагат се няколко тарифни плана спрямо профила, който вие сами определите за себе си. Има и план без месечна такса, като при него лимитите, в които не плащате нищо, са по-ниски.

Тарифни планове за ползване на Revolut
Тарифни планове за ползване на Revolut. Снимка: СмартМакс

С ползване на по-висок план се покачват и лимитите за тегления/плащания върху, които не дължите такси. Също така се добавят и допълнителни екстри като безплатна международна здравна застрахова, например.

Какво е нивото на сигурност?

Повечето от хората, с които съм коментирал ползването на Revolut имат притеснения относно сигурността на приложението и как се процедира при евентуален проблем. Това са съвсем нормални въпроси и е редно всеки от нас да ги задава за всяка услуга, която ползва. Мога спокойно да кажа, че Revolut е банка с високо ниво на сигурност и защита.

Приложението се отключва с предварително настроен PIN код, а ако имате телефон с пръстов отпечатък или лицево разпознаване, можете да използвате тях като допълнително ниво на защита. Всяка транзакция се удостоверява със защитата, която сте посочили, а ако включите и защитата по локация, Revolut ще следят дали не се правят покупки с картата ви далече от вас. Така например, ако вие сте в Бургас, а има направен опит за плащане в магазин в София, транзакцията ще бъде блокирана, докато вие не я одобрите. При случай, че картата ви е открадната или изгубена можете да я блокирате на момента от телефона си.

Нашите наградени системи за борба с измамите поддържат измамни транзакции под 0,01%, което е 7 пъти по-добре от банките. – се хвалят Revolut на сайта си.

Сигурността при Revolut
Сигурността при Revolut. Снимка: СмартМакс

Едно от основните неща, за които ползвам Revolut е следенето на цените на криптовалути и акции. В мобилното приложение има широк набор от инвестиционни продукти, които можете да закупите и да създадете своето портфолио с ниски или без допълнителни такси(според месечният план, който сте избрали). Запознатите от вас ще се съгласят, че това е услуга, за която обикновенният гражданин трябва да посети банков клон, да заплати съответната такса и въпреки това да няма контрол върху инвестираната сума.

Минуси?

Единственият минус, който мога да кажа за Revolut и трите години през, които го ползвам е, че все пак, за да прехвърлите парите си там трябва да имате банкова сметка с карта. Тъй като нямат офиси, зареждането на сметката ви става през мобилното приложение и след като посочите дебитната си карта, от която да се извърши захранването.

Ако не сте прочели нашата статия за НОВАТА ДОКИНГ СТАНЦИЯ НА RAZER последвайте линка. Може това да е първата ви покупка през Revolut.

*При активиране на услуга през наш линк може да получим комисионна.