Месечни архиви: ноември 2020

Потвърдено – The Last Of Us сериал идва по HBO

Както писахме преди няколко месеца, HBO ще снима сериал по играта The Last Of Us.

Според официалното резюме телевизионният сериал ще адаптира първата игра от поредицата: „Историята се развива двадесет години след разрушаването на съвременната цивилизация. Джоел, закоравял оцелял, е нает, за да изведе Ели, 14-годишно момиче, от потискащата карантина зона. Това, което започва като лесна работа, скоро се превръща в брутално, сърцераздирателно пътуване, тъй като и двамата трябва да преминат през САЩ и да зависят един от друг за оцеляване. „

The Last Of Us сериал по HBO

Всичко до днес беше само една идея подкрепена от множество фенове, но вече има потвърдена поръчка за начало на снимките. HBO все още не са дали детайли за очаквана дата или актьорски състав, но се знаят имената на режисьорският екип. Мрежата даде зелена светлина за снимки, като създателят на сериала Нийл Друкман работи едновременно като сценарист и изпълнителен продуцент заедно с Крейг Мазин (Чернобил). Каролин Щраус от HBO, която е изпълнителен продуцент на „Игра на тронове“ и „Чернобил“, също ще служи като изпълнителен продуцент на „The Last Of Us“.

Из форумите веднага плъзнаха слухове за това кой ще изиграе Джоел и предложенията са повече от смели, но с липсваща информация за актьорски състав си остават само мечти.

Травис Фимел, който стана известен с ролята си на Рагнар от Викинги е едно от най-желаните предложения. Актьор на нашето време, див поглед, готов да трепе зомбита – звучи добре, но някакси не мога да си го представя като състареният и всяващ респект Джоел.

Другото име, което се спряга активно, е Хю Джакман. Ето това вече е име, което ни грабва вниманието и сякаш Джоел е правен по негов модел – външен вид, характер, избухливост.

The Last Of US не е единствената многобюджетна адаптация на игра на Sony в процес на разработка. Студиото PlayStation Productions на Sony също е в средата на продукцията на дългоочакваната адаптация на поредицата Uncharted, в която Том Холанд ще играе главната роля и ще излезе по кината през 2021 година.

Vivacom вече са с оферта за PlayStation 5

Vivacom са първият мобилен оператор в България, който има изготвена оферта за PlayStation 5.

Черни петъци, черни седмици, жълти понеделници и какво ли още не ни очакват в останалата част от годината, а един от най-търсените продукти вече е PlayStation 5. Новата конзола на Sony се предлага официално от вчера по цял свят, но сякаш никъде все още няма налични количества, което поражда негативна вълна сред феновете.

PlayStation 5 е последно поколение игрална конзола от Sony Interactive Entertainment. Устройството предлага 120Hz честота на опресняване за 4K резолюция и 8K картина за екрани с 4320p. Конзолата има HDR резолюция за още по-оживена графика и наситена гама от цветове.

Техническите характеристики включват ултра-бърз SSD диск с 825GB памет, изцяло нов APU (персонализиран AMD комбиниран чип за CPU / GPU, който захранва конзолата) и едно супер мощно охлаждане, което ще се настройва според игровият процес на всеки потребител.В комплекта получавате също така и ново поколение контролер DualSense и Astro VR.

DualSense контролер за PlayStation 5

Цена

Сякаш доставките на конзолата по цял свят просто липсват, но Vivacom вече са с налична оферта, която днес лично получих в магазин на веригата. В момента на писане на статията рекламата на сайта на мобилният оператор е свалена (може би също имат затруднения с количествата все още), но все пак цените изглеждат повече от приемливо.

PlayStation 5 се предлага от VIVACOM и в двата варианта, които са на пазара – с Ultra HD Blu-ray на цена 41,98 лв. на месец с FiberNet 100 & TV 2L+ и дигитална версия без дисково устройство, която се нарича PlayStation 5 Digital Edition. Тя работи само с дигитално закупени игри и се предлага на клиентите на VIVACOM на цена от 34,98 лв. на месец с FiberNet 100 & TV 2L+.

Тук слагаме една вметка, че това е цената единствено на конзолата и тя не включва месечната такса на плана за интернет и телевизия.

При проверка при другите мобилни оператори PlayStation 5 беше все още неналичен и отговорът, който получих, беше „Оставете номер за връзка и ще ви се обадим скоро“, а онлайн магазините на Ozone, Plesio и Технополис все още са с надписи „Изчерпана наличност“.

Докато чакате някъде да се появи бройката за вас може да прочетете нашата статия за конзолата на Bud Light, която изстудява и две бири.

Plague Inc. – как една игра се превърна в реалност.

Plague Inc. вече има безплатен режим, в който се борите с пандемия

Plague Inc. – стратегическата игра за еволюиращи и разпространяващи се заболявания – получи актуализация вчера с нов режим, който обръща сценария на оригиналния си геймплей. Новият режим, озаглавен Plague Inc: The Cure, е опит на разработчика Ndemic Creations да симулира многостранен подход в реалния живот, необходим за спиране на пандемия, въз основа на приноса, получен от реални експерти.

Още през 2012, когато играта се появи за iOS и Android, я свалих и тествах. Първоначалното усещане беше все едно играеш Супер Марио с графиката от Нинтендо, но идеята на играта ми допадна доста – защо да не си болест и да заразиш света.

Естествено, геймърът в мен надделя над смесените чувства от морална гледна точка и за отрицателно време преминах всички нива и видове болести, които може да се избират – Бактерия, Вирус, Гъбички, Паразити и ако не ме лъже паметта Био-уръжие, че беше безплатно по едно време.

Plague Inc. болести
Plague Inc. болести

По време на различните препятствия, които срещнах по време на играта възникнаха доста въпроси, които в последствие сме разисквали с приятели, като например:

  1. Как, защо и в кой болен мозък се е родила идеята да направи такава игра – симулация за най-бързо и ефективно пълно заразяване на света? (въпреки, че си е забавна и ненатоварваща)
  2. Ако някой следи проведените игри на всички играчи и техните шансове за успех, дали няма след време да се използва тази информация за реална такава ситуация – създаване на идеалната болест и нейното разпространение? . Естествено това е доста в теориите на конспирацията.
  3. Третият въпрос е в резултат на всичките игри, които съм провел – Защо печеля винаги, когато започна от Китай без значение каква е заразата?

Играта първоначално стартира през 2012 г., но стана по-популярна този март, след като новините за избухването на COVID-19 се разпространиха по целия свят. The Cure е отговор на настоящата ни реалност, включващ няколко етапа на овладяване на пандемия, като изследване на болестта, използване на техники като проследяване на контакти и разработване на ваксина.

Ndemic подчертава, че играта не трябва да се приема като научен модел, но с приноса на експерти, тя улавя идея за вида на реакцията, необходима за спиране на нещо като COVID-19.

Ndemic Creations казва Plague Inc: The Cure ще бъде безплатно „докато COVID-19 не бъде под контрол“. Новият режим вече е достъпен за iOS и Android с PC и конзолни версии, които ще последват скоро.

Plague Inc. The Cure лечение

Netflix работят по Assassin’s Creed сериал

Netflix Original Series са думите, които вдъхват доверие в бъдещето на новата продукция за Assassin’s Creed.

„В продължение на повече от 10 години милиони фенове по целия свят помагат на марката Assassin’s Creed да се превърне в емблематичен франчайз“, заяви Джейсън Олтман, ръководител на Ubisoft Film and Television, в съобщение. „Ние сме развълнувани да създадем сериял Assassin’s Creed с Netflix и очакваме с нетърпение да развием следващата сага във вселената на Assassin’s Creed.“

Както се разбира от горният цитат, се очаква едно епично преживяване, което ще ни преведе през епохите на викингите и кръстоносните походи, като Ubisoft ще си партнират тясно с Netflix по реализация на проекта.

Заедно с екшън сериала, те ще направят и аниме сериали, базирани на игрите, както бе отбелязано по-рано от сестринския сайт на CNET GameSpot. Тъй като игрите се провеждат в различни точки от историята – оригиналът от 2007 г. ни доведе до Третия кръстоносен поход през 1191 г., а Валхала ви поставя в ролята на викинг през 873 г. – възможно е всяка серия да се случи в различна епоха.

Assassin’s Creed вече беше адаптиран във филм през 2016 г., но това се оказа напълно разочароващо изпълнение и хиляди фенове изказаха силна критика, въпреки присъствието на Майкъл Фасбендър в главната роля. Има и няколко късометражни филма – Lineage и Embers – които запълват историята между игрите.

Assassin’s Creed Valhalla е вече налична за PS, Xbox и PC, а повечето предварителни поръчки са изпълнени, така че може там да се натъкнете на част от историята в сериала.

Можете да ползвате iOS приложения на новите М1 Macbook с този лесен трик

Информацията не е все още официална, но трикът е тестван и работи.

The Verge са попаднали на интересна информация из социалните мрежи и форумите, в която се описва как да използваме iOS приложения, ако сме си закупили новите Macbook модели с M1 чип. Както видяхме от представянето на моделите и на новата macOS Big Sur, Apple правят границата между iPhone и Macbook все по-тънка и е съвсем логично скоро да видим нови лаптопи с тъчскрийн и пълна съвместимост с iOS приложения.

В долните редове можете да се запознаете с този лесен трик, с който да ползвате iOS приложения на новите Macbook с M1 чип. Оригиналната статия е на The Verge, като ви предоставяме информацията без авторска намеса:

По-рано днес MacRumors съобщиха, че е възможно да стартирате всяко приложение за iOS, което сте закупили, на Mac базиран на M1, при условие че можете да получите достъп до правилния файл. Разбира се, ако сте закупили или изтеглили приложение за вашия iPhone или iPad, е възможно да го стартирате на Mac, базиран на M1 – в момента разглеждам версиите за iOS на Dark Sky, Spotify, Slack, Netflix, и Gmail на MacBook Air.

Докато подкарвам някои от тези приложения, в някои случаи е доста ясно защо тези разработчици не са ги направили веднага за Mac в Mac App Store. Netflix например е ограничен в прозорец и не може да бъде преоразмерен или да премине на цял екран (но работи и можете дори да изтегляте видеоклипове за гледане офлайн). Instagram е сравнително малък на екрана, но също така работи добре, можете да публикувате и изглежда, че се включва в правилната библиотека за снимки и разрешения на камерата. Много от тези приложения изискват да работи системата на Apple „Докосване на алтернативи“.

За да стартирате тези приложения, просто трябва да вземете файловете с приложения, които са просто пакети с разширение .IPA. Тези файлове трябва да бъдат свързани с вашия Apple ID, така че не можете просто да ги споделяте с други хора. Преди много време IPA файловете бяха лесни за намиране в некриптиран iTunes архив, но това вече не е така. Вместо това можете да използвате дългогодишното приложение за Mac, наречено iMazing, за директно изтегляне на законно закупени IPA файлове на вашия Mac. Просто щракнете двукратно върху тях и те се инсталират във вашата папка с приложения като всяко друго приложение, стига вашите Mac и iPhone да са на един и същ Apple ID. Ние далеч не сме първите, които откриват това. MacRumors съобщиха за това и първото място, където мога да намеря потвърждение, е тази публикация от redditor probablyamy, който също обясни процеса стъпка по стъпка.

  • 1. Включете устройството към Mac с работещ iMazing
  • 2. Изберете „Приложения“ за iPhone, включен към вашия Mac
  • 3. Изберете „Управление на приложения“ в разделите в долната част
  • 4. Изберете „Библиотека“ на екрана за управление на приложения
  • 5. Изтеглете приложенията, които искате
  • 6. Щракнете с десния бутон върху изтегленото приложение в списъка -> Експортиране на ipa
  • 7. Щракнете двукратно върху .ipa файла на M1 Mac, за да стартирате инсталирането му.

Не е ясно дали това е просто „забравен“ бъг в системата или Apple умишлено са го оставили и ще се развива в бъдеще, но определено не всички приложения ще работят безпроблемно, така че се пригответе за проби и грешки.

Новите компютри на компанията от Купертино идват с инсталирана новата macOS Big Sur, за която можете да се запознаете в тази статия.

Bud Light направи конзола за видеоигри, която охлажда две бири

Новата конзола едва ли ще се конкурира с PlayStation и Xbox, но ще е интересна придобивка за всеки фен.

Bud Light, марката бира, произведена от Anheuser-Busch, създаде конзола за видеоигри. Нарича се BL6 и да, ще запази две от вашите бири студени. Тя има 16 гигабайта памет и шест игри, включително Tekken 7 и Soulcalibur VI. Има вграден проектор Asus и форм-фактор на шест кена бира.

Не съм голям фен на бирата, но едно студено пиво в комбинация с добра игра звучат много съблазнително, затова аплодирам смелият маркетингов ход на Bud.

Проблемът с тези устройства е, че са невъзможни за получаване. Дори не можете да намерите място, където да закупите Cantroller (кен бира на Miller Lite, с който може играете игри), а в момента BL6 на Bud Light се предлага за над 1000 долара на търг. Бирени компании, ако четете това, моля, направете още неща като това. Добре е за морала, дори никога да не мога да се докосна до тях.

Също така, предложение, ако може: следващия път да се направи конзола, която охлажда повече от две бири наведнъж? Геймърите се нуждаят от гориво.

macOS 11 Big Sur – какво ново?

macOS Big Sur скъсява дистанцията с iOS с помощта на новият M1 чип.

Преди няколко дни Apple представиха последните си Macbook Air, Macbook Pro и Mac Mini, а както и се очакваше, още на следващият ден последната операционна система за тези устройства беше налична за сваляне. MacOS Big Sur носи много подобрения и нови екстри, а в днешната статия ще се запознаем с някои от тях.

Подобно на чипа M1, Big Sur е стъпка в усилията на Apple да обедини потребителския си опит на различни устройства. Много от новите му функции ще бъдат познати на собствениците на iPhone и iPad – опитва се да догони iOS. Big Sur – чрез поредица от незначителни промени и усъвършенствания – абсолютно постига целта да направи macOS да изглежда и да се чувства по-подобен на iOS от всякога. Дали всички тези функции са толкова полезни на компютър, колкото на iPhone, е друг въпрос.

Както винаги препоръчвам, ако можете да изчакате няколко дни/седмици, не го инсталирайте веднага. При всеки нов суфтуер може да възникнат грешки и бъгове, а в първите седмици те са най-много – оставете другите да ги намерят и Apple да ги поправят. Ако все пак сте като мен и нямате търпение да я изпробвате лично би трябвало да нямате проблеми. Свалянето премина бавно, заради многобройните потребители, които правят същото, но самата инсталация нямаше проблеми и беше в няколко лесни стъпки. На машини от последните години би трябвало да работи задоволително.

macOS Big Sur ревю

Първо впечатление

Веднага след инсталацията се наблюдава подобрение в работата на лаптопа и неговата производителност. Не очаквайте чудеса, особено, ако сте с Macbook Pro или Air от 2014-та, но цялостното усещане определено е положително.

Естествено първото, което прави впечатление е новият дизайн на операционната система и приложенията. MacOS Big Sur се приближава по дизайн до iOS и сякаш е направена за тъчскрийн лаптоп. Дали Apple няма да ни изненадат скоро с Macbook със сензорен екран?

Фокусът на macOS Big Sur е редизайнът. Цялата операционна система има нов облик, което според Apple е най-голямата актуализация на дизайна на нейната настолна операционна система от дебюта на OS X. Компанията направи редица промени, които ще звучат малки на хартия, но добавят към естетиката, която е по-приятелска , по-модерна и много по-близо до iOS. Например иконите на дока за приложения вече имат еднаква закръглена квадратна форма. (прозорците вече има и заоблени ъгли, както и други елементи като менюта, квадратчета за отметка, диалогови прозорци и плъзгачи.) Редица приложения също имат нови икони, които приличат на техните икони в iOS 14. Music вече е бяла нота на червен фон, Mail е белият плик на синия фон, компасът на Safari е поставен на бял фон и т.н. Нямам силни мнения относно формите на иконите, въпреки че съм сигурен много хора го правят. Старите бяха добре, новите също са добре. Като цяло обаче те допринасят за нов подчертан iPhone вид и усещане.

macOS Big Sur ревю
macOS Big Sur

Сигурно забелязохте, че док менюто и лентата за инструменти горе вече са прозрачни и се сливат с фона, а ако скролвате снимка в Safari ще си променят и цвета за да отразят съдържанието преминаващо под тях. Ако искате да изключите тази опция и да се върнете към предишните плътни цветове отворете Accesibility в настройките.

Control Center

Apple също така донесе няколко функции от интерфейса на iOS към macOS. Control Center, до който имате достъп, като плъзнете нагоре от дъното на iPhone, е и в Big Sur. Ще се покаже, като щракнете върху иконата за превключване от дясната страна на лентата с инструменти. Той поставя редица бутони на едно място. Както в iOS, можете да превключвате Wi-Fi, Bluetooth, AirDrop, Screen Mirroring, Do Not Disturb, регулиране на яркостта, силата на звука, подсветката на клавиатурата и възпроизвеждане / пауза на вашата музика.

macOS Big Sur ревю
Control Center в macOS Big Sur

Всъщност можете да приплъзнете бутони от Control Center до лентата с инструменти, ако предпочитате да ги имате там горе.

Notification Center

По-подходящото за macOS е актуализираният център за уведомяване, който се появява, когато щракнете върху часовника в лентата с менюта или плъзнете отдясно с два пръста върху тракпада. Това, което ми харесва в него, е, че можете напълно да го направите свой. Можете да залепите всички видове приспособления за iOS като преки пътища към Clock, Notes, Calendar и Podcasts и да ги подредите и оразмерите по ваш вкус. Иска ми се обаче да можете да ги използвате извън Notification Center. Ще се радвам да запазя инструмента за проследяване на времето на екрана или календара на работния си плот – Apple помислете над това.

macOS Big Sur ревю
Notification Center


Самите известия вече са групирани по приложения, което е за предпочитане пред това да се налага да прелиствам през една дълга емисия. И можете да отговаряте на съобщения директно от Центъра, без да се налага да отваряте приложения. Тази функция е супер полезна и открих, че я използвам много.

Safari в macOS Big Sur

Браузърът на Apple получи ъпдейт малко преди излизането на macOS Big Sur и вече си е отделно приложение, което ще си получава ъпдейти през AppStore, както всички други. Според компанията от Купертино, така ще могат да донесът така чаканите подобрения и екстри по-лесно до нас. Safari е с няколко ключови подобрения и е най-бързият браузър в света, според Apple. След няколко теста на Safari, Chrome и Mozilla съм склонен да им вярвам, особенно след като видях колко оперативна памет гълтат конкурентите и колко тромави стават.

macOS Big Sur ревю
Safari

Подобно на почти всички други браузъри, табовете на Safari вече имат икони по подразбиране. Има нова функция за естествен превод (все още в бета версия), която работи толкова бързо, колкото Google Translate и дори стига до части от няколко страници, които Google пропуска. Изборът на Safari е по-ограничен, но засега поддържа английски, испански, опростен китайски, френски, немски, руски и бразилски португалски. (Google може да преведе над 100 езика.)

Много от подобренията на Safari също са наваксващи усилия (въпреки че целта е Chrome в този случай, а не iOS). Например, сега можете да персонализирате началната страница с фоново изображение, преки пътища по ваш избор и други раздели (предложения на Siri за страници за посещение, персонализируем списък за четене, „отчет за поверителността“). Не бих нарекъл това най-полезната част от Big Sur, но това прави усещането да се чувства по-лично и намалява преднината, която Chrome имаше преди това, когато ставаше въпрос за персонализиране.

Една уникална функция, която Safari вече има, е преглед на табовете. Ако задържите курсора на мишката върху таб в лентата с отворени сайтове, изскача малък преглед на съдържанието му. Това е друга функция, която наистина е много подходяща за Mac, която често можете да използвате, за да прескачате между десетки раздели за училищна или офис работа. Най-полезно е, когато имате отворени множество раздели от един и същ уебсайт (като, да речем, Google Docs) и фавиконата не е достатъчна.

Има нов, видим фокус върху поверителността на данните. Щракнете върху щита отляво на адресната лента и ще изведете списък с това, кои тракери са активни на тази уеб страница и какво е блокирано. С нова функция за наблюдение на пароли Safari може да ви предупреди, ако една от съхранените ви пароли е била замесена в нарушаване на данни (друга функция, която Chrome вече има). И можете да персонализирате до кои уебсайтове може да има достъп всяко разширение.

Тук е мястото да вметнем, че вече има нов раздел в AppStore за Safari Extensions. Това са допълнителни разширения на вашият браузър, с които може да го модифицирате и персонализирате по ваш вкус. Броят им е много малък и по-никакъв начин не може да се мери със стотиците, които има Chrome, но от Apple са създали прост метод, който конвертира вече наличните Chrome разширения и ги прави съвместими със Safari. Единсвено трябва девелопърите да се задействат и да извършат процедурата.

Messages и Maps

Няколко други приложения на Apple вече приличат много повече на своите аналози на iOS. Messages вече има търсене на изображения, стикери Memoji, групови снимки, фиксирани съобщения, функция за търсене, която сортира резултатите по носител и сладки ефекти. (Балони се появяват, ако пожелаете на някого честит рожден ден, например.) Най-много се вълнувам от факта, че вече можете да отговаряте директно на съобщение в групов чат – щракнете с десния бутон върху съобщението и опцията изскача. Най-накрая можете да @ хора и в групи.

Maps също е претърпял основен ремонт. Има нов раздел в лявата страна, където виждате скорошни местоположения и любими, функция за 360-градусов оглед на Street View и насоки за велосипеди и електрически превозни средства. Когато щракнете върху адрес, малко балонче с цялата му информация се появява на картата, вместо да се показва в страничната лента, както се случва в Google Maps, показвайки бърз преглед на упътванията, TripAdvisor отзиви, изглед на улицата и други информация, извлечена от Google.

Има и други неща, включително актуализации на живо за споделени ETA и вътрешни карти за сгради като молове и летища. Накрая е също толкова пълнофункционален, колкото и неговият аналог на iOS, като това беше забавено прекалено много. Но най-много ми харесва, че той също е добре съобразен с нуждите на компютърен потребител.

Има различни джаджи и екстри в различни приложения. Big Sur поддържа автоматично превключване на устройства за AirPods, вече можете да видите кой от вашите приятели играе в Apple Arcade, FaceTime вече може да открие кога използвате езика на жестовете, Game Center има табло за управление по време на игра и т.н. Можете да видите пълен списък на уебсайта на Apple.

Коя нова екстра ви харесва най-много и какво още искате да има в следващи ъпйдети?

Beyond Meat пуска нови бургери, които са по-сочни и с по-ниско съдържание на наситени мазнини

Beyond Meat ще представи новите си бургери на събития в Лос Анджелис от 18 до 20 ноември, с цел пускането на бургерите в началото на 2021 г., за да можете да ги изпробвате сами.

Beyond Meat поддържа бързия си темп тази година, като днес са обявени две нови версии на Beyond Burger: една, която би трябвало да е по-сочна и друга, която е с намалени наситени мазнини.

Хранителните магазини традиционно предлагат множество смеси от постно месо и мазнини в телешки продукти, а от Beyond Meat казват, че новите бургери са опит да предложат подобен избор. Beyond казва, че новият сочен бургер има 35 процента по-малко наситени мазнини от средния 80/20 (80 процента постно и 20 процента мазнина) говежд бургер. Другият вариант е дори по-нисък, с 55 процента по-малко наситени мазнини, но малко по-малко сочни резултати. Beyond казва, че тези нови бургери също ще поддържат същия пикантен вкус и по-ниско калорично съдържание като в предишните версии.

Интересното е че не са добавяли или премахвали съставки, за да направят това, а вместо това са променили начина, по който грахът, бобът, маслото и зърнените храни се обработват и наслояват в крайния продукт. Beyond вярва, че новите бургери ще се харесат на по-широк кръг хранителни нужди – като същевременно бързо се придвижват към целта за устойчив продукт, който да задоволи любителите на месото.


Обявяването на нов продукт е само най-новото в наситената със събития година за компанията. По време на ранната част от блокирането на COVID-19 продажбите на растителни меса нараснаха с 264%. За да се приспособи към дългосрочните навици за пазаруване на COVID-19, компанията също така стартира онлайн магазин директно към потребителите през август, за който можете да прочетете тук. Може би най-голямото нещо на хоризонта е потенциална нова възможност – наскоро обявеният растителен бургер „McPlant“ на McDonalds беше „създаден съвместно“ с Beyond Meat.

Подобрете вашият Умен Дом с цветно осветление само за $10

Първите интелигентни крушки на Cree от години променят цвета си само за $ 10

Интелигентните крушки на Cree Connected Max не се нуждаят от хъб, за да се свържат с Alexa или Google, а версиите за промяна на цвета са напълно достъпни.

След като се прослави в индустрията за осветление, като продаде евтини LED крушки с десетилетни гаранции, Cree Lighting се завръща с нова линия автоматични крушки, които променят цветовете и се свързват с гласови асистенти – не е необходим хъб . Цените започват от $ 8 за интелигентна крушка с бяла светлина или 10 $ за крушка, която може да промени цвета.

Десет долара е най-ниската цена, която някога съм виждал, за цветно осветление от известна марка, изпреварваща сегашната най-добра крушка, Philips Wiz Connected LED за $ 13 и дори опциите на Xiaomi.

Новите крушки се наричат ​​Cree Connected Max LED и те са първите интелигентни крушки на Cree Lighting, откакто Cree продаде подразделението на Ideal Industries през 2019 г., и първите интелигентни крушки Cree от пристигането на оригиналния Cree Connected LED преди пет години. Подобно на тази крушка, новите светодиоди Max са проектирани да работят с множество платформи, включително Alexa и Google Assistant, и благодарение на факта, че всяка от тях използва собствено вградено Wi-Fi радио, те могат да го направят без нужда от допълнителен хардуер като хъб.

Продуктова гама Cree Connected Max Led

Заедно с интелигентните крушки с бяла светлина за $ 8 и пълноцветните интелигентни крушки за $ 10, новата гама интелигентни осветителни тела на Cree Lighting включва променящи се в цвета вътрешни и външни прожектори, заедно с изключително ярка, 100-ватова резервна крушка, която също променя цветовете. Ето пълния списък в Amazon, където крушките са временно изброени като изчерпани преди изчакващо пускане.

  • Cree Connected Max LED (пълноцветна светлина, форма A19, отговаря на 60 вата): $ 10
  • Cree Connected Max LED (пълноцветна светлина, форма A21, отговаря на 100 вата): $ 13
  • Cree Connected Max LED (пълноцветна светлина, форма на прожектор BR30, отговаря на 65 вата): $ 13
  • Cree Connected Max LED (пълноцветна светлина, форма на прожектор на открито PAR38, отговаря на 120 вата): $ 17
Евтини крушки Cree Connected Lighting Max за Умен Дом

Според спецификациите на кутията, 10-доларовата пълноцветна 60-ватова крушка излъчва 800 лумена при пикова яркост при потребление на енергия от 9 вата и ще добави малко над 1 долар към сметката ви за енергия всяка година със средно три часа употреба на ден. Заедно с Wi-Fi крушките включват Bluetooth радио за по-лесно сдвояване с определени платформи. Също така ще можете да сдвоите крушките с приложението Cree Lighting за Android и iOS за бърз контрол, автоматизация и планиране на вашите светлини. Това е промяна спрямо оригиналните интелигентни крушки на Cree, които изобщо не предлагат собствено приложение.

Естествено за да направите автоматизации между тях и други производители, като Xiaomi или Broadlink, се налага закупуването на съвместим хъб. За повече детайли е най-добре да се свържете с съпорта на системата, която ползват, за да разберете дали се поддържат Cree. За момента не се говори за съвместимост с iPhone през HomeKit, а Cree Connected Max LED трябва да са достъпни през дните на намаления този месец.

Дали Call of Duty Modern Warfare ще последва примера на Fortnite

Epic оптимизираха Fortnite и след сваляне на последният ъпдейт тя заема завидните 30GB

Преди няколко седмици Epic направиха нещо, което всички геймъри искат – подобриха качеството на играта си, но значително намалиха нейният размер. След оптимизация на цялостната структура на файловата система Fortnite вече заема едва 30GB дисково пространство. Като се има предвид, че преди това гонеше 100GB, промяната е значителна.

Това ви дава повече място за дишане и други игри в случай че имате инсталиран чудовищния Call of Duty: Modern Warfare / Warzone, който е вече над 200GB.

Call of Duty Warzone голям размер

Като един фен на Call of Duty и света на Warzone във Verdansk единствено се питам дали Infinity Ward няма да направят нещо подобно скоро. При всеки нов наличен ъпдейт възниква въпроса „Какво още мога да изтрия“ от конзолата. В последният месец се чуха слухове за подобрения в размера на играта, но засега няма нищо потвърдено, а единствено се забелязва имплементирането на Warzone, Modern Warfare и новата Cold War.

Ако трябва да сме напълно обективни Infinity Ward ни дават опция да намалим размерът на Call of Duty Modern Warfare по малко заобиколен начин – чрез изтриване на ненужните елементи. Тоест ако искате да играете единствено безплатният Warzone, а специалните мисии и екстри не ви вълнуват, съвсем спокойно можете да се насочите към менюто и да ги премахнeте, като това ще ви освободи до 80GB място на вашият хард диск.

Изтриване на DLC в Modern Warfare

Междувременно конкуренцията не спи. Както бележка за актуализацията Fortnite подчертава, че PC плейърите ще трябва да изтеглят по-голям от нормалните пач, преди да влезе в сила цялостното намаляване на размера на файла. Но след това играта трябва да заема не повече от една трета от предишния си размер. Пачът също така настройва играта за подобрена производителност при зареждане и по-малки бъдещи корекции, ускорявайки времето, необходимо за актуализиране на Fortnite и връщане към играта.