Месечни архиви: септември 2020

Нов лош вкус на батерии Duracell ще отблъсква малчуганите

От Duracell пускат нови модели батерии, които ще са с допълнителен защитен слой за по-лош вкус.

Duracell се опитва да направи своите батерии с размер на монети малко по-малко примамливи за ядене и добавя ново горчиво покритие към тях. Моделите, за които става въпроса, са с размер 2032, 2025 и 2016, като целта е да се обезсърчат малките деца от случайно ядене на иначе неотразимо изглеждащите батерии.

Новите батерии – които започнаха да се пускат в магазините по-рано този месец – имат покритие на дъното, което реагира при контакт със слюнка, за да освободи горчив вкус, който от своя страна ще обезсърчи децата да поглъщат батерията. Duracell отбелязва, че поглъщането на литиева батерия може да причини „вредна химическа реакция само за два часа“. Като прави батериите твърде горчиви за поглъщане, компанията се надява да предотврати появата на тези проблеми.

Идеята да се използва горчив агент за обезсърчаване на случайни поглъщания не е нова – най-известното е, че Nintendo използва подобен метод, за да обезсърчи децата да ядат касетите за игра Switch. И макар да не е ясно дали Duracell използва същия горчив агент като Nintendo, дали е нещо като патроните Switch вероятно би трябвало да свърши доста добра работа за обезсърчаване на случайни хапвания при дребосъците.

Изпълнителният редактор на The Verge Дитер Бон е опитал новият вкус на Duracell и споделя мнение:

Има вкус на инсектицид

Това е буквално най-лошото нещо и вкусът няма да изчезне. Не искам да правя това отново

Ring Always Home Cam – летящата камера на Amazon

Amazon представиха революция при домашното наблюдение – летяща камера, която се активира при шум.

Писнало ли ви е да опасвате жилищата си с кабели и скъпо обурудване? Да се чудите кой модел камера е най-подходящ за съответната стая и откъде да продупчите стените? Amazon имат идеалното решение за всичките ни проблеми – Ring Always Home Cam.

Ring Always Home Cam

По първоначална информация ще можем да се сдобием с нея за $250 някъде през 2021г.

Ring казват, че Always Home Cam пътува по зададен от вас път – не може да се контролира ръчно – и можете да преглеждате емисията на живо в приложението Ring. „Пътят е изцяло определен от клиента … вие всъщност обикаляте с устройството в дома си и … обучавате го по този път и можете да зададете различни точки за преминаване на камерата“, казва президентът на Ring Лейла Рухи в интервю със CNET.

Камерата поддържа HD предаване на живо за около 5 минути и отнема около час за зареждане. Рухи каза, че краткото време на работа е умишлено, за да стане “целенасочена камера за сигурност”. Може да работи с комплекта за защита Ring Alarm, така че ако се открие активност, докато вашата система за сигурност е в режим на отсъствие, Always Home Cam трябва да напусне дока и да лети наоколо, за да види какво се случва.

Вечния въпрос – какво е нивото на защита?

Обещанията на компанията са, че до края на тази година ще въведат допълнително end-to-end криптиране и никой освен нас няма да има достъп до сигнала между камерата и нашият телефон. Естествено всеки трябва да има едно на ум, защото не малко пъти в миналото е имало случаи високи нива на защити да са преодоляни от хакерите или пък проста грешка да ни излага на показ в интернет, какъвто беше случаят при интеграцията на Xiaomi с Google Nest.

Always Home Cam е скрита в своята док станция и не записва, докато не чуе подозрителен шум. В случай, че засече нещо подозрително тя се активира и излита, за да провери източника, а предварително зададената и карта позволява безпроблемното и летене из жилището ни. Ако по пътя открие някое ново препятствие и не може да изпълни полета си към дестинацията, тя ще се върне в своят док и ще получим нотификация на мобилното си устройство.

Lenovo ThinkPad X1 Fold – първият сгъваем компютър в света

Lenovo представиха първият в света сгъваем компютър, който може да се събере даже и в джоба ни.

Малката машинка идва на цена $2499 и вече е налична за предварителна поръчка, а спецификациите са повече от впечатляващи – 13-инчов OLED екран на лаптопа, процесор Intel от 11-то поколение, два USB-C порта и слот за SIM-карта, 8GB RAM, до 1TB място за съхранение и 50Wh батерия. Тежи 1кг и поддържа 5G мрежа.

Идеята е, че можете да използвате X1 Fold като голям таблет, когато е напълно разгънат (или да разделите екрана на два съседни дисплея). Разгънете го хоризонтално, за да го използвате като пълен 13-инчов лаптоп, с опционална сваляща се клавиатура и стойка за статив. Можете да го сгънете на 90 градуса, да го завъртите вертикално и да го използвате като миниатюрен лаптоп (в долната половина изскача сензорна клавиатура на екрана). Можете да го завъртите хоризонтално и да го използвате като книга, с допълнителен стилус. Или можете да сгънете цялото нещо и лесно да го носите, без да заема много място в чантата ви.

Другите нови модели, които очакваме до края на тази година, са ThinkPad X1 Nano и ThinkBook 14s Yoga.

ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano
ThinkPad X1 Nano

Lenovo също така обяви ThinkPad X1 Nano, който е най-лекият ThinkPad, правен някога – едва 900 грама. Той се основава на новата платформа на Intel Evo, която удостоверява, че лаптопите осигуряват дълъг живот на батерията, бързо зареждане и бързо стартиране на OS, наред с други функции. Системите Evo също трябва да включват процесорите на Intel от 11-то поколение Tiger Lake, Wi-Fi 6 и Thunderbolt 4. 

Nano има 13-инчов 2K 16:10 дисплей (с опции за докосване и без докосване). Lenovo казва, че е приблизително със същата височина като 14-инчов 16: 9 екран. И се предлага с редица функции на AI защита: той може да разпознае, когато минавате и да се събуди например и да се заключи, когато си тръгнете.

По отношение на спецификациите, Nano се предлага с 11-то поколение процесори Intel до i7, до 16 GB RAM, до 1 TB място за съхранение, батерия от 48 Wh, четири 360-градусови микрофона и интегрирана графика на Intel Xe. Той също така поддържа 5G и може да работи с Linux в допълнение към Windows 10 Pro. Nano ще се предлага през четвъртото тримесечие на 2020 г., като базовите спецификации започват от цена $1399.

ThinkBook 14s Yoga

ThinkBook 14s Yoga
ThinkBook 14s Yoga

Lenovo обяви и няколко допълнения към линията си ThinkBook. Флагманите включват ThinkBook 13s Gen 2 за $729 (който също е удостоверен с Evo), ThinkBook 14s Yoga за $879(първият конвертируем ThinkBook, който има вградена писалка) и ThinkBook 15 Gen 2 за $549(който се доставя с вградени Bluetooth слушалки).

ThinkBook 14s Yoga
ThinkBook 14s Yoga

13s и 15 също ще се предлагат и с AMD. И двата модела ще бъдат налични през Октомври, а 14s Yoga идва през Ноември, така че имаме какво да си пишем в писмата за Дядо Коледа.

Ник Фюри ще се сдобие със сериал през 2021

Съобщава се, че Самюел Л. Джаксън се завръща във вселената на Marvel, но този път той ще е в главната роля в нов сериал за Ник Фюри по Disney Plus.

Подробностите за проекта – докладвани както от Variety, така и от Deadline – са непълни, тъй като той е все още в начален етап и не е официално поръчан за сериал. Кайл Брадстрийт, най-известен с работата си като писател на Mr. Robot, също се казва, че е на борда на проекта като писател и изпълнителен продуцент.

Героят на Джаксън, Ник Фюри, се появява още в първият Iron Man през 2008 и е ключова връзка между героите във Вселената на Марвел. Като директор на тайна правителствена шпионска организация наречена ЩИТ, той следи за оцеляването на Земята от заплахи. Появите на Джаксън като Фюри са ключова част между различните филми в експанзивния филмов франчайз, като изявите на Джаксън се използват, за да съберат герои или да подскажат на феновете предстоящите филми в скритите сцени след крайните надписи. Новият сериал на Disney Plus ще отбележи за първи път, че Джаксън изпълнява главната роля в сериал на Marvel и може да видим актьора да играе подобна роля в свързването на различните телевизионни сериали, които са планирани в следващите години.

Новият сериал за Ник Фюри ще се присъедини към увеличаващият се списък с проекти на Marvel Studios, по които се работят в услугата за стрийминг, включително “WandaVision” (излиза по-късно тази година), “The Falcon” and the “Winter Soldier” (забавено до 2021 г.) и “Loki”, заедно с анимирания “What If …?” (също трябва да бъде издаден през 2021 г.). Marvel Studios също така обяви четири други сериала в различни етапи на предварителна продукция: “Hawkeye”, в който според съобщенията Джереми Ренър ще повтори ролята си на Клинт Бартън. “Ms. Marvel”, която ще се съсредоточи върху популярната итерация на Камала Хан на разтягащия се супергерой. “She-Hulk”, която наскоро постави Татяна Маслани(Orphan Black) в главната роля, и “Moon Knight”, за който тепърва ще събираме информация.

Очертава се следващите години да са насочени изцяло към създаване на сериали за любимите ни геори от Марвел Вселената и представяне на изцяло нови такива, а ние като едни заклети фенове на поредиците им, нямаме търпение да се потопим в света, който ще ни представят. 

Екселсиор!

Wikipedia с нов дизайн през 2021

Wikipedia е неразделна част от уеб културата в продължение на почти двадесет години, като позволява на потребителите да разглеждат милионите си текстови и енциклопедични записи от своя компютър, таблет или телефон.

Цялостният облик на Wikipedia на настолни компютри се променя за първи път от десетилетие, за да направи сайта по-достъпен за нови потребители и честно казано промяната е положителна. Очаква се цялостно подобрение на работа на платформата и десетки визуални промени. Пълен списък с тях можете да видите на този линк, като има анимирани инструкции какво да очакваме.

Компанията майка Wikimedia Foundation, обяви в публикация в блог, че промените ще се случват „постепенно за дълъг период от време“, позволявайки на потребителите да тестват новите функции, преди да бъдат пуснати официално, но че планира да преработи целия външен вид на настолната версия на Уикипедия до края на 2021 г. Не се казва дали мобилната версия ще получи същия редизайн.

Сгъваемата странична лента ще бъде първата промяна, която ще бъде въведена. Това ще позволи на потребителите да свият менюто отляво на всяка страница, да намалят разсейването и да ограничат неподходящото съдържание и връзки вляво на екрана ви, за да улеснят фокусирането. Сайтът ще добави и лесен бутон, за да превключите езика на страницата, която четете с едно кликване. Уикипедия също ще добави подобрения в инструмента за търсене в сайта, за да улесни намирането на други страници и ще преконфигурира логото, за да го направи по-малко на всяка страница.

Готови ли сте за новите продукти на Amazon – Echo говорители, Fire TV и нова Alexa

Amazon ни подготвят ъпдейт на стари устройства и услуги, както и въведение на много нови. Може би ще видим пръстена Echo Loop.

За разлика от повечето големи компании, Amazon ще излъчат онлайн събитието си само пред отбрана публика, като са започнали да изпращат поканите преди около седмица. Засега само по-големи медии и списания са сред гостите, но всеки от тях ще се състезава да ни достави информация първи, така че най-вероятно ще получаваме ъпдейти в реално време за новостите. За актуална информация следете профилите им в социалните мрежи довечера след 20:00 българско време.

Изглежда вероятно да видим нови интелигентни високоговорители и интелигентни дисплеи. На миналогодишното събитие, например, Amazon пусна високоговорител Echo Studio, интелигентен дисплей Echo Show 8 и трето поколение Echo Speaker. Но Amazon може да покаже и по-изненадващ хардуер – очилата Echo Frames, в които e вградена Alexa, и Echo Loop, интелигентен пръстен.

Какво се очаква?

Очаква се Amazon да пусне новата серия високоговорители Echo по време на събитието. През 2019 г. обявиха Echo Show 5, Echo Show 8, Echo Dot, Echo Studio и др. Но в това събитие Amazon се очаква да представи 4-то поколение Echo, като се има предвид, че е пуснато за първи път през 2015 г. и нови Echo Dot. Гигантът също може да пусне актуализирана версия на Echo buds, която беше пусната в хардуерното събитие през 2019 г. 

Очаква се Amazon също да пусне изцяло нов Fire TV. Компанията пусна Amazon Fire TV Stick 4k през 2018 г. и Fire TV cube през 2019 г. Някои слухове твърдят, че тази година Amazon Fire TV може да дойде с поддръжка на 8K. 

Освен основните продукти, Amazon се очаква да обяви някои интелигентни домашни устройства. През миналогодишното събитие стартираха Amazon Frames, Echo Loop, Ring и някои преносими устройства. Така че и тази година Amazon може да пусне някои от интелигентните домашни устройства, заедно с новата си гама, а по непотвърдена информация очакване нови Ring звънци.

Xiaomi Mijia Smart Yuba Pro – отопление за банята и много повече

Може би скоро ще видим Смарт отопление за банята от Xiaomi?

Лятото свърши, въпреки някои слънчеви проблясъци и високи температури да съпътстват дните ни, но неизбежно ще се срещнем със студения сезон и тези, които стават рано сутринта, много добре знаят колко е досадно да си в банята на студено в очакване на радиаторите да заработят. От Xiaomi също са наясно с този проблем и работят за отстраняването му.

Xiaomi стартира програма за финансиране на новият им Смарт продукт за баня – Mijia Smart Yuba Pro. По първоначална информация той ще се предлага предимно в Китай, но естествено сайтове като АлиЕкспрес ще доставят и до останалата част от света.

Продуктът все още не е напълно официален и ще бъде окончателно представен за есенната разпродажба, но компанията специално иска да наблегне кой ще бъде специфичният плюс на продукта Mijia Smart Yuba Pro – възможността за отопление стаята за рекордно време, всъщност ще отнеме само 1 минута, за да се повиши температурата с 10 ° C.

Mijia Smart Yuba Pro е устройство, което разполага с много функции, главната, от които е да нагрява въздуха в помещението. Главното му предназначение е да се монтира в банята и чрез вграденият керамичен 2800W нагревател ще вдига градусите с 10 за минута или до зададена от нас температура. До тук като цяло си звучи като климатик за банята, но следващите фукнции го различават от това.

Функции, управление и монтаж.

Mijia Smart Yuba Pro е предлага отопление, продухване, вентилация, сушене или изпаряване. Управлява се чрез контролен панел, който е напълно безжичен, така че не се нуждае от монтаж в стената или през мобилно приложение. Контролният модул е с 3″ екран и 10 бутона, а вградената батерия по спецификации му позволява да работи до 2 години без прекъсване.

Другите функции като сушене, вентилация, продухване и изпаряване се настройват на степени от потребителя, като е възможно да се регулира интензивността и продължителността на сушене. Дрехите ви ще бъдат ефективно изсушени, без риск от плесен или влага.

Естествено предвид това, че се монтира на тавана, Mijia Smart Yuba Pro ще осветява помещението. Предлагат се няколко режима и сила на светлината, но по-интересното е Нощният режим, при който вграденият датчик за движение ще включва осветлението, когато засече движение в банята – удобно, нали?

Цената?

Цената е повече от смешна. Тези от вас, които са монтирали радиатори и отопление в банята, знаете, че е нужно да се дадат стотици левове за да се направи качествено. Тук случая не е такъв – Xiaomi Mijia Smart Yuba Pro стартира в Китай за 80-90 евро, а в бъдещи доставки до Европа се очаква единствено да се начислява доставка, като допълнителен разход.

Ако се замислите какви са разходите на едно обикновенно домакинство за обурудване на банята ще разберете, че наистина си заслужава. Като се сметнат плафон, осветление, радиатор/отопление и вече сте стигнали 200лв, а Xiaomi Mijia Smart Yuba Pro за същата цена предлага и сушене на дрехи, вентилация и контрол на влажността.

Очакваме със затаен дъх кога ще са налични доставки за Европа и ще ви държим в течение.

PlayStation 5 – бъркотия при предварителните поръчки [Снимки]

PS5 се предлага за предварителни поръчки от няколко дни при официалните представители, но изглежда невъзможно да се поръча.

Sony се извини, че предварителните поръчки за PS5 са малко объркани. „Нека бъдем честни: предварителните поръчки за PS5 можеха да минат много по-гладко“, казва Sony от официалния PlayStation акаунт в Twitter. „Искрено се извиняваме за това.“

Предварителните поръчки за новата конзола PS5 започнаха в Сряда, ден по-рано, отколкото Sony заяви, че търговците ще приемат поръчки. Това доведе до разногласия, тъй като Ozone.bg и други започнаха произволно да отварят своите PS5 слотове за предварителна поръчка,а някои обяви дори изчезнаха след около минута.

В момента на писане на статията поръчка за PS5 не може да се направи в сайтовете на Plesio.bg или Ozone.bg и продукта изобщо не присъства в списъка с предлагани от платформите, а Технополис е с изчерпани количества като предлага единствено модела с оптично устройство.

Sony вече заяви, че ще пусне повече конзоли PS5 за предварителна поръчка „през следващите няколко дни“, обещавайки, че търговците ще споделят повече подробности. Не е ясно дали тези предварителни поръчки ще бъдат доставени в деня на стартирането(12 Ноември), а Sony също обещава „повече PS5 ще бъдат на разположение до края на годината“. Може би тази година Коледните подаръци ще дойдат по-късно, а търговците бяха показали на сайта си ориентировъчна дата за доставки на предварителните поръчки 19 Ноември.

Ако сте като мен и не е задължително да купите нещо в деня на обявяването му, ви предлагам да прочетете как да инсталиме SSD на PlayStation 4 и да го направим една сериозна конкуренция на PS5.

Цени и характеристики.

Интересно е че PS5 идва на достъпни цени започващи от 799лв за дигиталната версия на модела и 999лв за тази с дисково устройство. Само за сравнение, все още можете да намерите обяви за PS4 Slim за 1169лв в eMag, който е в пъти по-слаб като характеристики.

Новата конзола обещава едно изцяло ново гейминг изживяване и идва с умопомрачителни спецификации, които са достойни за конкуренция и на високият клас компютърни конфигурации.

Процесорx86-64-AMD Ryzen Zen 8 Cores / 16 Threads 3.5GHz
Видео КартаAMD Radeon RDNA 2 Ray Tracing Acceleration
Up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)
RAM16GB GDDR6 / 256-bit / 448GB/s
Памет825GB SSD със скорост 5.5GB/s – 9GB/s
Допълнителна паметИма възможност, чрез NVMe SSD Slot или външен USB HDD
Аудио„Tempest“ 3D AudioTech
ВидеоHDMI
Поддръжка на 8K TV, 4K 120Hz TV, VRR
ПортовеUSB Type-A port (Hi-Speed USB)
USB Type-A port (Super Speed USB 10Gbps) x2
USB Type-C port (Super Speed USB 10Gbps)
Мрежа и свързаностEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)
IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax
Bluetooth 5.1

Засега единственият недостатък, който явно дразни много потребители, е големият размер на конзолата. На няколко места забелязохме, че е оприличавана като най-голямата и най-грозната досега. Естествено, ако някой от вас случайно си я е купил и не му пасва на размер пишете ни и ще ви отървем от нея срещу скромна почерпка.

Накратко казано, PlayStation 5 е вече тук и има завидни възможности на цена, която почти всеки може да си позволи. Имате 2 варианта – с или без дисково устройство. Предварителните поръчки са доста объркани и продукта ту се появява, ту изчезва от сайтовете на търговците. За ваше удобство по-долу сме събрали няколко снимки за да придобиете представа за размерите и линкове към местата, от които можете да си го купите, когато е наличен.

Enjoy!

PS5 Digital

PlayStation 5 Digital Edition

Ozone.bg

Plesio.bg

Бъгове с iOS 14 и как да се върнем до iOS 13.7

Apple обявиха и пуснаха публично iOS 14 само преди няколко дни, но силно препоръчваме да не я инсталирате, ако не сте го направили вече.

Новата операционна система за iPhone е налична за всеки, който е с iPhone 6S или следващ модел. Екстрите и подобренията, които носи тя, отключват потенциала на тези скъпи устройства, които всеки от нас има. За някои това са устройствата, с които да са постоянно свързани с хората около тях – снимки, социални мрежи, музика, тренировки – докато за други, това са устройствата, с които работят и контролират своят ден и бизнес срещи – мейл, календар със срещи, бележки и т.н.

Без значение от кой тип хора сте вие вашият iPhone ще се усъвършенства до едно ново ниво с последната версия на операционната система, а тук предлагаме и едно кратко видео, което показва няколко основни екстри:

Новите мерки за спестяване на място означават, че входящите телефонни обаждания и разговорите със Siri вече не заемат целия екран. С режим Картина в картина потребителите могат да гледат видеоклипове или да говорят на FaceTime, доккато същевременно използват и други приложения. Siri е по-умна в iOS 14 и може да отговори на по-голям набор от въпроси с информация, извлечена от интернет, а също може да изпраща и аудио съобщения.

Това са само някои от подобренията, които ще видите и ще улеснят нашето ежедневие, но идват с един проблем – Apple прибързаха с пускането на iOS 14 за потребителите.

Причини защо да не инсталирате iOS 14.

Именно това прибързано пускане на iOS 14 публично е главният проблем в случая, защото с него идват и някои бъгове и несъответствия, които могат да попречат на много хора да използват телефоните си. Докато се отдалечаваме от обявяването на софтуера, започваме да виждаме оплаквания относно някои от първоначалните проблеми на iOS 14. Някои от тях са незначителни, други са далеч по-проблематични.

Първоначалният списък с проблеми с iOS 14 включва някои много често срещани проблеми. Потребителите на iPhone имат проблеми с изтеглянето и инсталирането на новата операционна система. Ако вашата инсталация на iOS 14 заседне, опитайте да рестартирате телефона си и ако това не помогне направете чиста инсталация през PC/Mac през Recovery Mode. Това обикновено решава проблема.

Също така виждаме оплаквания относно забавяне на потребителския интерфейс, проблеми с AirPlay, проблеми с Touch ID и Face ID, необичайно източване на батерията, проблеми с приложения на трети страни и iMessage, проблеми с Wi-Fi, проблеми с Bluetooth, проблеми с CarPlay, заключвания, замръзвания и срив. Отново, това е ранен списък и очакваме списъкът с проблемите на iOS 14 да расте, тъй като повече хора преминават от iOS 13.

Проблем с приложенията по подразбиране

Едно от ключовите предимства, което се очакваше от много хора, не работи подобаващо – задаване на различни приложения като основни по подразбиране. Ако примерно сте инсталирали Outlook и Google Chrome и искате да си ползвате тях на телефона, ще трябва да го настройвате при всеки рестарт на устройството, защото тази информация се връща към фабрични стойности всеки път.

Разбработчиците на приложения бяха силно учудени от еднодневното известие от страна на Apple. По традиция новата операционна система винаги е ставала публична с появата на новият iPhone на пазара, което даваше няколко дни или седмица за подготовка на приложенията и тяхната съвместимост. Уви тази година срока, в който трябваше да се подготвят и да пригодят към iOS 14 беше един ден. Това е предпоставка за проблеми при нормалната работа на телефона със стари или набързо скалъпени приложения.

Като съвет към всички, които се чудят дали да инсталират iOS 14 – недейте. Изчакайте няколко дни/седмици да се открият всички бъгове и да се отстранят, за да може да се насладите искрено на всички подобрения. А тези, които като мен все пак са инсталирали новата версия и искат да се върнат на iOS 13.7 Apple все още разрешава това и можете да посетите следната връзка за инструкции или прочетете редовете по-надолу.

Сваляне на версията от iOS 14 до iOS 13.7

Преди да продължите, уверете се, че сте направили следното:

  • Архивирайте всичко в iTunes, Finder или iCloud
  • Уверете се, че имате кабел за телефона със себе си
  • Батерията ви трябва да е над 50% или повече
  • Изтеглете iOS 13.7 / iPadOS 13.7 IPSW от тук и го запазете на удобно място – след малко ще ви трябва.

Важно: Моля, уверете се още веднъж, че сте архивирали всичко на сигурно и сигурно място – посетете тази връзка, ако не знаете как. След като преминете стъпките по-долу, устройството и информацията на него ще бъдат изтрити.

  • Стъпка 1. Свържете вашия iPhone или iPad към вашия компютър или Mac с помощта на Lightning кабел.
  • Стъпка 2. Уверете се, че вашият компютър или Mac е свързан с WiFi и към телефона/таблета.
  • Стъпка 3. Стартирайте iTunes или Finder.
  • Стъпка 4. Изберете вашето устройство от горния ляв ъгъл (iTunes) или от лявата странична лента (Finder), когато се появи.
  • Стъпка 5. Ще видите куп опции в средата. Намерете бутона, който се казва „Restore iPhone / iPad“ и кликнете върху него, като задържите левия клавиш Shift (PC) или левия клавиш Option (Mac).

Рестор на iPhone/iPad
  • Стъпка 6. В този момент трябва да се отвори нов прозорец. Просто изберете iOS 13.7 / iPadOS 13.7 IPSW файл на фърмуера, който свалихте преди малко.

iTunes или Finder ще извлекат съдържанието на фърмуера и след това ще го възстановят на вашето устройство. Целият този процес може да отнеме известно време, така че проявете търпение и по никаква причина не докосвайте телефона, таблета или компютъра си. Просто изпушете една цигара(вредно е недейте), вземете кафе и се върнете след поне десет минути. По това време вашето устройство ще се върне на iOS 13 / iPadOS 13, готово да бъде настроено като ново или възстановено от архив, който сте направили по-рано.

Сингапур награждава хората, които имат здравословен живот и Apple Watch.

Както е казал народът, дори срещу нас да бягат не можем ги стигна.

Какво би ви било необходимо, за да водите здравословен начин на живот? Сингапур ще възнагради жителите си, които са постигнали зададени здравни цели и участват в обществени здравни дейности. На виртуалното събитие на компанията снощи, главният изпълнителен директор Тим Кук представи накратко уелнес инициативата в Сингапур. Близо 6 милиона жители на Сингапур могат да спечелят около $280 награда за участие в здравословни дейности, включително медитация, йога и плуване.

Двугодишната здравна програма е изградена около Apple Watch и приложение за iPhone, наречено LumiHealth, което администрира персонализирана уелнес програма. Жителите ще се нуждаят от достъп и до двете, за да участват в националната здравна инициатива, която започва през Октомври, а участието е доброволно. Сингапур си изгради репутация на нация с високи технически познания. Сред поредица от други инициативи, ръководени от технологии, именно те бяха едни от първите, които пуснаха национално приложение за проследяване на контакти, за да помогне за смекчаване на разпространението на новия коронавирус.

Целта на LumiHealth?

Инициативата LumiHealth е първата по рода си, според Apple, тъй като правителство предлага на своите граждани финансови награди в замяна на възприемането на здравословни навици за период от две години. Освен да постигат фитнес цели, приложението насърчава хората да правят по-добър избор на храна, да подобряват навиците си за сън и да участват в обществени здравни дейности като имунизиране. Възможно е приложението да насърчи хората да получат коронавирусна ваксина, след като такава стане налична – никой не знае.

„Въпреки че всички ние по света посрещаме предизвикателствата на COVID-19, ние трябва да продължим да инвестираме в нашето бъдеще“, каза Хенг Суи Кийт, вицепремиер на Сингапур. „Това партньорство между Сингапур и Apple ще даде възможност на сингапурците да водят по-здравословен живот, но също така ще донесе важна и ценна информация за подобряване на здравето на хората по целия свят.“

Apple и Сингапур подчертаха, че приложението LumiHealth е проектирано с „поверителност и сигурност на потребителите в основата си“. Всички потребителски данни ще бъдат криптирани и сигурно съхранявани, каза Apple, и няма да бъдат споделяни за маркетингови цели. Приложението LumiHealth е създадено в сътрудничество с екип от фитнес експерти в областта на общественото здраве и е резултат от сингапурското правителство, „търсещо предложения от международни здравни и технологични компании за начини за обогатяване на живота и здравето на населението му“, се казва в изявление от Apple.

Информацията от нашата статия беше загатната на снощното онлайн събитие на Apple, а колегите от CNET са отразили новината. Ако се интересувате от представените iPad Air, Apple Watch Series 6, iOS 14 или iPadOS 14 последвайте линковете към нашите статии за да сте в крак с новостите.