Месечни архиви: юни 2020

Riot в борба за коронавируса – приходите от продажби на скинове отиват за благотворителност

Някои по-популярни герои получават нови медицински облик в League of Legends

Някои от най-популярните герои от League of Legends се преобразяват в медицинска тематика. Днес разработчикът Riot разкри нова инициатива, включваща козметични придобивки, продажбите на които ще бъдат дарени за благотворителни усилия, свързани с пандемията.Възможните са покупките на нов облик за едни от най-популярните герои в играта – Shen, Akali и Kennen, а други неща, които да ни направят времето прекарано онлайн по-забавно са икони, емотикони и други козметични подобрения. Всеки артикул ще се продава индивидуално, но има и пакет, който се предлага с лимитирана икона.

Riot казва, че артикулите ще бъдат достъпни до 23 юли и 100 процента от приходите от продажби ще отидат директно в благотворителната ръка на разработчика, Фонда за социално въздействие на Riot Games. „Вашите дарения ще подкрепят пряко пандемичното облекчение, като предоставяме на лекари, медицински сестри и други служители на първа линия необходимите ресурси за бързо действие и защита на най-уязвимите“, казва Riot в изявление. „Събраните пари ще осигурят критична финансова помощ на семейства и лица, които са били подложени на отрицателно въздействие от вируса.“

Valve започнаха лятната си разпродажба в Steam. Възползвахте ли се вече?

Годишните летни намаления започнаха в магазина на Steam, а цените на някои заглавия са символични.

Valve стартира лятната си разпродажба в Steam, сваляйки цените за огромен брой компютърни игри с до 80% за следващите 2 седмици. Крайният срок на разпродажбата е 9 Юли.Примерни заглавия за няколко особено големи отстъпки са Resident Evil 3 намалена до $ 40 (обикновено $ 60), Doom Eternal е $ 30 (обикновено $ 60), Outer Wilds е $ 16,65 (обикновено $ 25), Halo: Колекцията Master Chief е $ 32 (обикновено $ 40) , Half-Life: Alyx е 45 долара (обикновено 60 долара), а Mortal Kombat 11 е 20 долара (обикновено 60 долара). Ще се спрем на още няколко сделки по-долу, но можете да проверите всички заглавия тук.

Всяка лятна разпродажба на Steam има някакъв стимул всеки ден да връща хората в магазина, а тази година продажбата изглежда е еднакво настроена да ви дава отстъпки за игри, както и да ви дава причина да разгледате изцяло новият магазин за точки на Steam. Тук можете да осребрите точки (1 $, платен в Steam, ви осигурява 100 точки), за да получите стикери, нетърговски профили, анимирани фонови профили, чат ефекти и други на базата на популярни игри. Всеки ден от продажбата можете да получите безплатен стикер, който можете да използвате в чатове с приятели от Steam.

А както обещахме ето и няколко други заглавия от разпродажбата: 

Трикове и съвети, за да не ви се запотяват очилата, когато носите маска.

Случвало ли ви се е да ви се запотят очилата, когато носите предпазна маска?

С повишаване на броят заразени дневно от Covid-19 се върнаха мерките за задължително носене на предпазни маски на обществени места и магазини. Всеки от нас цени здравето си и макар и да искаме да спазваме мерките за безопасност, някои от тях са просто казани неудобни.Днес ще разгледаме няколко съвета, които се надяваме да помогнат на хората, които носят очила. Както знаете маските са препоръчително предпазно средство за борба с коронавируса и задължителни при посещение на публични места и мероприятия. Но случвало ли ви се е да ви се запотят очилата и да не виждате нищо? Колко често ви се случва? 

Посъветвахме се с нашите приятели и партньори от оптика Елеганс, специалисти в тази материя, и ни посъветваха това:

  1. Използвайте очила с хидрофобно покритие – отблъсква капчиците от конденз и влага. Стъкла се изпотяват при влизане от студено в топло помещение, но с такова покритие „изпотяването“ много бъpзо изчезва от само себе си. Когато вали, по стъклата не се задъpжат големи капки вода.
  2. Носете очилата върху маската си – Ако ги поставите една идея по-ниско на носа си за да застъпят маската, тогава преминаващият въздух е по-вероятно да не ги засегне. 
  3. Купете някой разпространен продукт за против мъгла – Има множество налични спрейове и кърпички против мъгла, които може да си струва да опитате, но не можем да гарантираме тяхната ефективност.
  4. Сложете кърпичка в маската – Ако залепите сгъната тъкан под маската си на моста на носа, тя може да абсорбира излизащата влага.
  5. Използвайте сапун и вода – Ако нямате специално покритие върху очилата си, можете да опитате да ги измиете със сапунена вода и след това да ги оставите да изсъхнат на въздух или много леко да ги изсушите. Идеята е, че сапунът оставя след себе си слой, който не позволява на очилата да се замъгляват. Най-добре е да избягвате сапуни, които се правят с лосион.
  6. Изполвайте пяна за бръснене – Както и при сапунената вода, нанесете лек слой, оставете да изсъхне и забършете с кърпичка. Тествано и действа около 1-2 часа, но имайте в предвид, че киселинността в пяната за бръснене може да разруши антирефлексното покритие. Този метод не се препоръчва.
  7. Използвайте маска с мост на носа – Ако вашата маска е с мост, тя ще прилепва по-плътно към контура на лицето ви и няма да позволява на влагата да излиза нагоре към очилата. Естествено можете да пригодите вашата маска, даже и да не е такава, като я залепите, но това ще ви носи дискомфорт всеки път, когато я сваляте. Все пак сте добре дошли да експериментирате и да споделите идеи.

Надяваме се сме помогнали на хората, които са се сблъсквали с този проблем, а ако имате други изпробвани и работещи идеи – споделете.

Искате ли безплатно PC копие на The Witcher 3? Вижте как в нашата статия.

The Witcher 3 Wild Hunt е безплатна в GOG.com, но ако я имате в някоя друга платофрма. 

В последните 24 часа се развъртя каква ли не информация в интернет – че ако имате PlayStation/Xbox и ви се полага безплатно копие на играта, че ако имате играта в GOG.com ви се полага безплатна такава за конзолите ви, че даже и да я нямате изобщо и нямате конзола, GOG ви я подаряват. Да ама не!

Ние от СмартМакс винаги се стремим към коректна и достоверна информация и затова търсим първоизточника. В случая условието, за да се сдобиете с безплатното копие на играта е много лесно – трябва да я притежавате в някоя от другите платформи.

Ако например я имате закупена от PlayStation Store или Xbox Marketplace, когато свържите вашите акаунти с регистрацията си в GOG.com, автоматично ще получите безплатно дигитално копие за PC. Връзката се прави много лесно и в няколко прости стъпки.

  1. Сваляте и инсталирате приложението GOG GALAXY на вашият компютър.
  2. Влизате с вашата регистрация в GOG.com 
  3. В горната част на прозореца, където има поле за добавяне на игри, натискате за свързване към други платформи.
  4. Избирате желаната платформа и следвате стъпките за свързване.
  5. Ако искате да свържете с PlayStation Network, но получавате грешка „The server connection timed out“ посетете тази връзка и следвайте стъпките. Получихме грешката, пробвахме предложената поправка и гарантираме, че работи.

При изпълнение на тези стъпки и правилно свързване на вашите регистрации, програмата GOG GALAXY автоматично ще ви даде безплатно копие на The Witcher 3 Wild Hunt за вашето PC. По всяко време можете да триете/инсталирате играта през лаунчера на GOG като връзката между платформите ви гарантира за синхронизация между вашите игри. Ще можете да продължите на компютъра си от там, откъдето последно сте играли на PlayStation. 

Макар и цялата тази промоция да изглежда съмнителна като цяло, намеренията на компанията са напълно искрени и добросъвестни. Това може да бъде начин да накарат повече хора да изпробват платформата за разпространение GOG, която е собственост на CD Projekt, издателя на игриър The Witcher, преди предстоящото издание през септември на следващата голяма игра, Cyberpunk 2077.

Първоначално Witcher 3 е издадена през 2015 г.  на трите платформи, но PC версията е най-добрият начин да изживеете играта: конзолните версии бяха ограничени до среден кадър около 30 FPS и разделителна способност на екрана до 720p в оригиналния Xbox Едно и 900p на PS4. Въпреки че версиите PS4 Pro и Xbox One X получават 4K резолюция и HDR поддръжка няколко години по-късно, някои визуални детайли претърпяха корекция, така че все още си струва да проверите на PC за по-добра графика.

Как ви звучат 49 инча гейминг монитор? Вижте детайли + Снимки

Odyssey G7 и Odyssey G9

Това са имената на новите монитори на Samsung, които излизат на пазара този Юли, а предварителните заявки са вече отворени.

Odyssey G7

Odyssey G7 се предлага в два размера, 27 и 32 инча, и резолюция 2560 x 1440. И двата размера притежават рейтинг за яркост HDR600, 1440p QLED 1000R извит VA панел с честота на опресняване 240Hz, време на реакция 1ms, поддръжка за FreeSync 2 и G-Sync технологии с променлива скорост на опресняване.
Цените започват съответно от $ 699.99 и $ 799.99.

Odyssey G9

49 „Odyssey G9 32: 9 240 Hz извит HDR NVIDIA G-SYNC VA Gaming Monitor от Samsung е футуристичното изживяване на монитора, което търсите. С разширимата резолюция 5120 x 1440 при съотношение 32: 9, това е по същество два 1440p монитора, залепени заедно. Освен това той има кривина 1000R, която ви поставя в средата на действието за още по-потапящо изживяване. Създаден за игри, той има скорост на опресняване от 240 Hz, време за реакция от 1 ms и NVIDIA G-SYNC съвместимост за бързи и без размазване изображения.

Допълнителни характеристики, които помагат на цветовете да изпъкват при игра или гледане на филми, са статичното му контрастно съотношение 2500: 1, 420 cd / Оценка на яркост m² и поддръжка за 1,07 милиарда цвята. Опциите за свързване включват HDMI, DisplayPort и вграден USB хъб, а стойката му поддържа настройки на височината, наклона и завъртането, за да отговарят на предпочитанията ви за гледане.
​Стартовата цена е $ 1699.99

https://youtu.be/ahGitApODZU

По отношение на естетиката тези два монитора изглеждат сходни, обаче G9 има лъскава бяла пластмаса на гърба, докато G7 използва матова черна пластмаса отзад с малки сини триъгълни отвори отпред. И двете носят футуристичния дизайн на ядрото на реактора Iron Man-esque, където стойката отговаря на монитора.

Преди няколко седмици южнокорейският гигант за електроника обяви, че си партнира с глобалната организация за електронни спортове T1 и ще бъде официален партньор за монитори. T1 е южнокорейски отбор за електронни спортове, спечелил различни игри и лиги, включително няколко сезона на Световното първенство на League of Legends. Освен това има екипи за Apex Legends, Dota 2, FIFA Online 4, Fortnite, Hearthstone, Overwatch, Pokemon, PUBG, Super Smash Bros. и Valorant. Всички играчи и отбори, разположени в централата на T1 в Сеул, Южна Корея, ще използват гейминг монитори Samsung Odyssey.

Need For Speed Heat от днес е достъпна от всички платформи

Нов ъпдейт позволява на култовото заглавие да се играе от различни платформи едновременно.

Need for Speed Heat е първото заглавие на EA Games, което може да се играе едновременно на различни платформи. Проверявайт за новият ъпдейт днес. Новата функция за кросплей ще ви позволи да играете с приятели на компютър чрез Origin и Steam, PS4 и Xbox One.

След като инсталирате актуализацията, ще бъдете подканени да включите кросплей, а ако решите да не участвате, можете да го направите по-късно в настройките за поверителност на играта.

Need for Speed ​​Heat идва към услугите за абонамент на EA Access и Origin Access на 16 юни, а студиото дразни с още „Need for Speed ​​и Steam анонси“ по време на предстоящото събитие EA Play Live на 18 юни. EA поднесе Need for Speed ​​Heat и много други игри в Steam едва миналата седмица, което означава, че вече не се изисква да използвате стартовия инструмент на компанията Origin, ако искате да играете тези игри на компютър. 

EA не е споделил много за бъдещите игри Need for Speed, но знаем, че те ще бъдат разработени от създателя на Burnout Criterion Games.

Персонала на Revolut твърди, че им е казано да напуснат или ще бъдат уволнени.

Revolut търсят варианти за съкращаване на разходите.

Членовете на най-големия стартъп в Европа казват, че са били подложени на натиск да напуснат работата си и да намалят заплатите си, тъй като компанията предприема мерки за икономия на разходиСегашни и бивши служители на Revolut казват, че са принудени да приемат прекратявания на трудовите договори, въпреки че компанията няма законови основания да ги уволни. Някои казват, че това се е случило, след като компанията силно натиснала доброволна схема, при която служителите бяха помолени да пожертват част от заплатата си в замяна на акции в компанията.

Revolut потвърди, че малък брой служители са напуснали фирмата поради причини за недобросъвестност, които са валидни основания за уволнение в Полша. Тези служители бяха уведомени за причината за напускането си устно и писмено при среща с техния ръководител и ръководител на човешки ресурси.

Офисът в Краков в Полша е основата на дейността на Revolut: това е най-големият офис на компанията и разполага с повече персонал от седалището си в Лондон. Наред с центровете в Литва и Португалия, тя е основният център за поддръжка на Revolut, където всички жалби на клиенти и работата по спазването на стандарти, се разглежда от почти 1000 служители.

Сега някои от служителите, за които се твърди, че са били подложени на натиск да напуснат, са оставени на улицата в чужда държава без работа или здравно осигуряване в средата на пандемия. Докато Полското правителство разширява разрешителните за пребиваване до края на „спешния период“, хората извън Европейския съюз рискуват да загубят визите си, след като тази специална разпоредба приключи.

Стратегията на Revolut

На 14 април, няколко седмици преди Елена, една от служителите под натиск, да бъде уволнена, Revolut обяви, че се опитва да намали потенциалните съкращения чрез планове за съкращаване на разходите, въпреки че е осигурил 500 милиона долара ново финансиране, като изтласка оценката си до 5,5 милиарда долара през февруари 2020 г. Компанията казва, че тези планове включват намаляване на разходите за възлагане на външни изпълнители и „изцяло доброволна“ схема за жертва на заплати, при която всеки служител може да обмени част от заплатите си за двойно по-голяма стойност за акции на Revolut. Акциите в схемата се оценяват на $ 121,4155 за акция – стойността на последния кръг за набиране на средства на Revolut.

Преди три седмици Елена се включила на седмичното си обаждане за събеседване с лидера на своя екип. Тя очаквала те да обсъдят текущ проект. Вместо това, няколко секунди в разговора, й казали, че е уволнена. Елена беше помолена да избере между два документа: единият каза, че е уволнена заради недобросъвестност, а другият – „взаимно споразумение“, включващо малко обезщетение и заявява, че избира да напусне компанията по свое желание. 

Тя била шокирана: две седмици по-рано тя казва, че мениджърът й я е уверил, че работата й е на сигурно място и че се представя добре. „Мислех, че може би трябва да говоря с друга институция за правен съвет, защото съм чужденец“, казва Елена. „казаха, че нямам допълнително време и че имам 30 минути, за да взема това решение.“ Уплашена за кариерата си, Елена в крайна сметка избра взаимното споразумение. 

Елена е един от повече от 50 служители в Полша и Португалия, за които се твърди, че са били подложени на натиск да напуснат работните си места в най-бързо развиващия се финтех старт в Европа, откакто удари пандемията на коронавирус. Техният брой не е включен в последните 62 съкращения, обявени от Revolut – защото технически са се съгласили да напуснат.

Това ли е бъдещето на колите?

Тези дни видяхме нови снимки на електрическата кола на Dyson. А дали бъдещето на всички автомобили е такова?

Какво ви харесва в една кола? Какво усещане търсите във външният дизайн и интериора? Дали искате усещане за класа и комфорт или предпочитате груба сила и кожени спортни седалки? А защо не усещане все едно сте в космически кораб – един единствен, модернизиран дисплей за пълен контрол + волан.

Дали вашите желания ще се припокрият с бъдещети трендове е силно под въпрос, особено след като цялата планета се върти около околоната среда и нейното опазване. Инициативата е уникална и я подкрепяме, но производителите ползват възможността за създаване на нови и футуристични автомобили, които да изместят класики като 2011 Camaro SS или още по-старото 1976 Camaro, които сигурно са познати на повечето от нас като Бъмбълби от филма Transformers.

Технологиите напредват с всеки изминал ден и навлизат във всяка една индустрия и производство, без изключение. Улесняват работният процес, изчисляват и премахват проблеми, заместват и премахват стари и ненужни функции. С премахването на фукции следва и премахването на бутони, копчета и цели панели от таблото на колата. За какво ви е радио, когато колата ви се свързва безжично с телефона ви и слушате любимите си парчета, защото телефона следи и знае вашият вкус за музика? Махаме го. Защо ви е допълнителен контролен панел за климатика, когато колата автоматично отчита къде има седнал човек и включва подгрев и отопляване само на тази зона? Махаме го. Вече не е модерно да се пуши – пепелника се маха.

И накрая получаваме едно чисто и гладко табло без всичките копчета и бутони, които сме свикнали да имаме. Повечето функции се рехвърлят към мобилно или гласово управление, а за тези, за които все пак ви трябва копче ще си го имате на волана.

Това са последните снимки на Dyson SUV – проекта за над 500 милиона, който изоставиха, защото не бил пригоден за масово производство. Изчистеният дизайн определено привлича окото, но повече напомня на детска играчка, отколкото на превозно средство, което да улесни живота ни, а рязката замяна на таблото с бутони и копчета с изцяло изчистено табло с мокет е леко стряскаща.

Dyson описва SUV като „радикален автомобил, който е натоварен с технологии“ и казва, че компанията му „е решила много проблеми, които традиционно са свързани с електрическите превозни средства“, въпреки че проектът в крайна сметка е изоставен, тъй като не е „търговски жизнеспособен“, а никъде не се споменава реални какви проблеми са отстранени.

Друг пример от последните години са Tesla. И не, не говорим за красивите и елегантни коли, които всички сме виждали по рекламите, а за Tesla Truck.

Помните го, нали? Пикапът, който трябваше да превземе ума и сърцата ни. Погледнато реални това е наистина един красив и изчистен Марсоход и спокойно може да се ползва при следващата мисия до Марс. Усеща се желанието на Илон Мъск за еволюция на автомобилите и това е достойно за адмирации, но в този случай новият модел електрическа кола донесе повече подигравки, отколко положителен принос на компанията. 

Груб, сякаш недовършен, дизайн, който може би е предвиден за друга местност, държава или планета. Интериора изглежда мрачен, въпреки романтичната панорамна гледка през стъкления таван. А таблото напомня на мраморния плот в кухнята с добавен джойстик, като за PlayStation.

Вие какво мислите? Готови ли сте за бъдещето, където колите ще изглеждат по този начин? Одобрявате или сте против? Какво бихте се радвали да видите в бъдещите коли? Намерете ни във Фейсбук и споделете вашето мнение в коментарите.

Zoom добавят допълнителна защита, но не за всеки и не винаги?

Zoom предлагат end-to-end криптиране на разговорите, но само ако си плащате, но и тогава не всеки може да се възползва. 

Интересно, нали? Искаш защита на разговорите, но не може – трябва да си платиш. А ако случайно си платиш, но от Zoom все пак решат, че не трябва да имаш криптиране на кореспонденцията, тази екстра ти се премахва от плана. „Смятаме, че тази функция трябва да бъде част от нашите оферти за професионални клиенти“, заяви изпълнителният директор на Zoom Ерик Юан на среща с инвеститорите във Вторник. „Безплатни потребители – със сигурност не искаме да им дадем, защото също така искаме да работим съвместно с ФБР, с местните правоприлагащи органи, в случай че някои хора използват Zoom с лоши намерения.“

Изявлението на Юан е много интересно и повдига доста въпроси относно цялостната ни сигурност като техни потребители, но стъпката на компанията е разбираема, след като Zoom беше оприличена на „Нетфликс за детска порнография“.  Силното криптиране вероятно би затруднило модераторите и полицията в намирането на съдържание, но също така предлага допълнителна защита за хората, които обсъждат чувствителна информация или са изложени на риск от тормоз.

Юан подчерта, че криптирането изисква и практически компромиси, тъй като хората не могат да правят неща като набиране в криптиран разговор с телефон. Така че е вероятно дори много бизнес клиенти да не го имат налично непрекъснато. Но коментарите му също подчертават, че поддържането на правоприлагащите органи в цикъла е един от приоритетите на Zoom. Те уточниха детайли по тази политика в допълнително изявление. 

„Zoom не следи активно за съдържанието и не споделяме информация с органите на реда, освен в обстоятелства като насилие над деца. Нямаме „задна врата“, откъдето участници могат да влизат в срещи, без да бъдат видими за другите. Нищо от това няма да се промени “, заяви говорител на компанията. 

В крайна сметка всичко е добре, когато завършва добре, нали така. Ще има допълнително криптиране, но не винаги и не за всички, макар, че ще си плащате. ФБР и други правни органи ще имат достъп до нашите разговори и ще могат да се включват в тях, но само, когато те решат, че се налага.

Оценяме неспирната работа на Zoom по платформата си за разговори, но пандемията на Covid-19 главно показа недостатъците, над които трябва да се насочат и да поправят – немалък проблем е нестабилността и липсата на защита, заради които даже средни до големи компании отхвърлиха Zoom като средство за комуникация, а Американската армия директно забрани на всички в нея да имат това приложение на устройствата си.